Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Merlinin Kazanı 10.11.2017 - 09:35
Geleceğimize ışık tutmaya devam ediyor..

Bugün 10 Kasım 2017.. Yani ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü. Türkiye Cumhuriyeti'nin, cumhuriyetimizin kurucusu olan ve aynı zamanda kısa hayatına birçok başarı, zorlu görevler ve güzel anılar sığdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de aramızdan ayrılmıştı. 79. ölüm yıl dönümünde ise her yıl olduğu gibi bu yıl da 09:05'te adeta hayat durdu.

Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ve saygı ile anıyoruz

Hayatının büyük bir bölümünü cephelerde geçiren ve bu dönemlerde büyük başarılar elde eden Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda Cumhuriyetin kurulmasından sonra da birçok başarıya imza atmıştır. Hayatının sonuna kadar kendini adeta milletine adayan ve bu süreçte onlarca kurum açan Atatürk, başta Nutuk ve Geometri kitapları olmak üzere birçok kitap ve çeviriye de imza atmıştır.

Tüm Merlin'in Kazanı ailesi olarak, kendisini bugün bile yine şükran, gurur ve özlemle anıyoruz. Bu vesile ile ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan ve saymaya devam eden tüm şehitlerimizin ruhu şâd olsun..

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 18:13
reklam filmi insanı ağlatıyor :( Atatürk bir insan değildi, o bir idealdi ve eğer kendinize izin verirseniz, çabalarsanız ona dönüşebilirsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 13:04
Ben Atatürk'ü Gandalf'a benzetiyorum.Onun kadar bilge onun kadar cesur.Tıpkı icerden çökmüş Gondor'u ve ordularını yönettiği gibi Atatürk'te bitik bir millete tekrar savaşma azmi verdi.Onun önderliğinde tekrar barış icinde yaşadık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BatenKaitos
BatenKaitos 11.11.2017 11:47
Dün Merlin'in Kazanına giremediğim için yorum yazamadım. Nero haklısın daha çok yorum, bu konuda daha çok birikim ve paylaşım olmalıydı. Biz sustukça ne yazıkki bu önemli değerler unutulup kaybolmaya mahkum oluyor. Zamanla insanlar değerlerimize hakaret etmeyi ve kirletmeyi görev biliyor. Değerlerimizin en büyüğü, en büyük onurumuz Atamıza karşı saygı yerine küfürler duyar olduk. Gerçekten insanların nereden geldiğini unuttuğu bir toplumda yaşıyoruz. İmkan olsa da keşke Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet zamanına gidip görebilsem, Gerçek Türkiye'yi yaşamak nasılmış bir görseydim. İnsanlar içerisinde özgürce dolaşan, köylüsüyle ekmeğini paylaşan, vatandaşının üzüntüsüne ortak olan bir Lider. Bir Kahraman, bir Öğretmen, bir Lider ama en başta bizim gibi ağlayan, üzülen, eline diken batsa canı acıyan, eli kanayan bir insan. Ancak bu topraklar bir kez daha böyle büyük bir değer göremeyecek sanırım. Sen çok büyüktün be Atam, Sana ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz, layık olamıyoruz özür dileriz. Nur içinde yat...

Hepimizin Başı sağ olsun...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 09:06
Sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oyun oynayarak vakit geçirmemize rağmen senin ve ilkelerinin izindeyiz Atam...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2017 03:59
orta doğu cehenneminden bir vaha yarattı ne kıymet bildik ne de bir adım ileri gittik. bir de ülkeyi en istemediği şeylerden biri olmasına rağmen tarikat yurdu yaptık. hesap günü yüzüne bakamayız....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz...
İlginizi Çekebilir