1/2

Uncharted 3 - Multiplayer Beta incelemesi

Murat Sağlam 30.06.2011 - 15:52
Bütün Nathan Drake’ler toplandık, toplandık, toplandık...
Naughty Dog’un ödüle doymayan serisi Uncharted’ın (özellikle Uncharted 2) şimdilik son halkası olması beklenen Uncharted 3, bu yılın en çok beklenen oyunları arasında. Bunun sebebi olarak Uncharted 3’ün oldukça iyi tanıtılması, eski oyunların ödül içinde yüzüyor olması, çoklu oyunculu seçeneklerin, PlayStation 3 platformunda çok az rastlanan bir durum olması olarak gösterilebilir.

Eğer PSN Plus üyesiyseniz ya da PSN’in hack’lenmesinin ardından “Welcome Back” pakedini alan şanslı insanlardansanız, Uncharted 3’ün çoklu oyunculu seçeneklerini deneme şansına sahipsiniz demektir.

Uncharted 3 - Multiplayer Beta incelemesi
Tek yapmanız gereken, PSN’e bağlanarak, demolar sekmesinden Uncharted 3’ü bularak 1.6GB’lık bir indirme yapmanız. Ardından oyuna bağlanarak menüye gelecek, ve kendinizi Nathan Drake ile bakışırken bulacaksınız.

Drake olmadı mı? Sullivan versek abi?

Nathan Drake’i pek sevmeme ihtimalinize karşın, Naughty Dog menüye Customization seçeneğini ekleyerek, karakterinizi yaratma şansı tanıyor. Yalnız burada karakter yaratmak derken, burun deliklerine kadar ayar çekebilirsiniz gibi bir anlam çıkarmayın.

Hazır olan yüzlerden birini seçecek, ten renginizi belirleyecek ve kıyafetlerinizi ayarlayarak, çoklu oyunculu modların göbeğine yılan gibi bir dalış yapacaksınız. Ayrıca bu menüde unutmamanız gereken, Competitive ve Co-Op modları için ayrı ayrı silah sınıfları ayarlamanız gerekiyor.

Uncharted 3 - Multiplayer Beta incelemesi
Competitive kendi içerisinde dörde ayrılırken, Co-Op için tek bir slot sahibiyiz. Silahların bazıları kilitli ama oyunda deneyim puanı ve para kazandıkça açılıyorlar o yüzden başlangıçta elinizdeki AK-47’yi değiştirmenize pek gerek yok gibi.

Uncharted 3 çöpçatanlık servisine hoş geldiniz.

Karakter yaratma ekranını geçmeyi başardıktan sonra, basıyoruz Matchmaking sekmesine ve hangi oyun modunu oynayacağımızı belirliyoruz. Oyuna daha sonra yeni modlar eklenir mi bilemiyorum ama şu an seçebileceğiniz 5 adet mod bulunuyor. Bunlar ise;

-    Team Deathmatch
-    Free for All
-    Three Team Deathmatch
-    Hardcore
-    Co-Op Arena

Uncharted 3 - Multiplayer Beta incelemesi
olarak ayrılmış. Klasik TDM, FFA modlarını anlatmaya gerek görmüyorum ama Three Team Deathmatch oldukça güzel bir opsiyon olarak karşımızda duruyor. Bu modla, klasik TDM gibi iki takım değil, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi üç ayrı takım mücadele etmek durumunda kalıyor. Karambol yaratmak için Free for All’dan bile etkili diyebilirim açıkcası.