1/2

Uncharted: Kayıp Miras

Hakan Hervenik 23.07.2017 - 16:09
Uncharted'ın yeni oyunu Kayıp Miras, serinin eski yüzleri ile yeni bir maceraya yelken açıyor.
PlayStation'a özel oyunlar dediğimiz zaman ilk akla gelen oyunlardan biri şüphesiz Uncharted serisidir. Grafikleriyle ve hikayesiyle bizi kendine bağlayan, ve dünya çapında çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan oyun, PlayStation'ın en iyi serilerinden biri olarak görülüyor. Oyun dünyasının fırlama kahramanı Nathan Drake karakterinin hikayesini anlatan Uncharted, muhteşem atmosferi ve bize yaşattığı o hazine avcısı hissiyle oyunculara keyifli bir oyun tecrübesi yaşatıyor.

Naughty Dog'un adeta baş tacı olan Uncharted serisinin, Nathan Drake'den sonra nasıl devam edeceği büyük bir soru işaretiydi. Aralık ayında Naughty Dog'un sürpriz bir şekilde yaptığı duyuru ile, Uncharted'ın Nathan Drake içermeyen ilk oyunu olacak olan The Lost Legacy ile tanıştık. Uncharted 4: A Thief's End'in sonunda hazine avcılığından emekli olan Nathan'nın yerini, Uncharted 2'deki Chloe Frazer ve Uncharted 4'den tanıdığımız paralı asker Nadine Ross dolduracak.

https://psmedia.playstation.com/is/image/psmedia/uncharted-the-lost-legacy-listing-thumb-01-ps4-eu-12apr17?$Icon$
İlk olarak The Lost Legacy'deki kahramanımız Hindistan-Avustralya asıllı Chloe Frazer'ı tanıyalım. Frazer, bir hazine avcısı ve kiralık hırsızdır. Yeteneği ve geçmişteki başarıları ile de suç dünyasında adından söz ettirir. Geçmişte Nathan Drake ile de çalışmış olan Chloe, bir süre de romantik ilişki yaşamıştır. Uncharted 2: Among Thieves ile karşımıza çıkan Chloe, oyunda da büyük bir rol oynamıştı. Ayrıca kendisiyle Uncharted 3'ün en başlarında da kısa süreli bir randevumuz olmuştu. Seslendirmesini Claudia Black'in seslendirdiği karakter, Michell Lee tarafından Mo-Cap edilmiştir.

Uncharted: Kayıp Miras
The Lost Legacy'nin bir diğer karakteri olan Nadine Ross'u ise Uncharted 4: A Thief's End'den tanıyoruz.. Shoreline isimli paralı asker ordusunun sahibi olan Nadine, Uncharted 4'de oyunun kötü adamı Rafe Adler ile birlikte olmuş ve Nathan'a sıkıntılı zamanlar geçirtmiştir. Güney Afrikalı olan Nadine, Laura Bailey tarafıdan hem seslendirilip hem de canlandırılmıştır. Babasının ölümünden sonra Shoreline'ın başına geçen Nadine, ordusunun kaybettiği ünü geri kazanmak için Rafe Adler ile anlaşır ve Libertalia'yı Nathan'dan önce bulmaya çalışır.

Uncharted 4'de yaşanan olaylardan sonra geçecek olan The Lost Legacy, Chloe Frazer'in, Asav adındaki bir savaş vurguncusunun eline geçmeden önce eski bir Hint eserini bulmaya gitmesiyle başlıyor. Gitmeden önce Nadine Ross'dan yardım isteyen Chloe, bizi güzel bir maceraya hazırlıyor. Hindistan'ın muazzam atmosferinde geçecek olan mecaramızda, devasa dağların içine yapılmış tapınaklarda antik eseri arayacağız. Bir yandan bu antik eserin sırrını çözmeye çalışırken, bir yandan da Asav'ın elinden kaçmaya çalışacağız.

https://apollo2.dl.playstation.net/cdn/UP9000/CUSA07737_00/FREE_CONTENTzxfZvXHTNVASx5ExaqST/PREVIEW_SCREENSHOT1_146393.jpg