Uncharted: Nathan Drake Collection

Emin Çıtak 14.10.2015 - 14:00
Bir adamın, hayatını kendi kimliğini bulmaya adaması...
Platformlar PlayStation 4
Uncharted: Nathan Drake Collection
  • Yapımcı - Yayıncı Naughty Dog - Sony Interactive Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera
Merlin Puanı 85
29 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%95
Artılar Üç oyun bir arada. Oyun(lar) son derece akıcı. Türkçe metin ve seslendirme
Eksiler En azından çoklu oyuncu modlarından bir iki tane olabilirmiş. Ara sıra yaşanan takılmalar
Geçtiğimiz hafta Murat abi ofise gelip üstüme bir kutu fırlattığında sonraki günlerde olacaklardan tamamen habersizdim. Orada, masamda haber yapmaya çalışıyor (ki durumu Furkan'a sorsanız başka şeyler der, pis herif!), arada "Akşam Oryx'i kesebilecek miyiz?" diye düşünüyor ve bildiğiniz yurdum insanı portresi çiziyordum. Gerçi yurdum insanı genelde Oryx'i kesmekle ilgilenmez ama olsun.

Uncharted: Nathan Drake Collection'ı "Al sana oyun!" diye üzerime fırlatana kadar aslında oyunu pek düşünmüyordum. Açıkçası üç oyunu da defalarca PS3 üzerinde bitirmiştim ve Nathan Drake Collection benim için o kadar da beklenti içinde olduğum bir yapım değildi. Oynadım, seriyi bir kez soluk almadan bitirdim ve ilginç bir şekilde hissettiklerim pek fazla değişmedi. Lakin bu noktada kendime "Bir dur Emin." demem gerekiyor çünkü Uncharted'ı benim gibi defalarca bitirmemiş oyuncular elbette oyundan maksimum keyfi alacaktır.

Uncharted: Nathan Drake Collection
Nathan Drake Collection kesinlikle bir klasiğin geri dönüşü. Hatta Uncharted'ı kısaca bir Naughty Dog şaheseri olarak tanımlayabiliriz. Eğer daha önce defalarca oyunu oynamışsanız da iki kere düşünün derim. 60fps de olsa oynayacağız yine aynı şey. Tek bir düzgün fark yok.

Hmm... Fark yok demişken sağdan gelen uçan tekmeyi göremedim ve şu an acılar içerisindeyim. Nathan Drake Collection'ın aslında biz Türk oyuncular için çok büyük bir artısı var. Daha önceden sadece serinin üçüncü oyunu olan Uncharted 3: Drake's Deception tamamen Türkçe olarak bize sunulmuştu. Bu sefer serinin 3 oyunu da tamamen Türkçe olarak (seslendirme dahil) piyasaya sürüldü.

Uncharted: Nathan Drake Collection
Sony uzunca bir süredir kendi oyunlarını Türkiye için tamamen yerelleştirerek çıkarıyor ki bu gerçekten büyük bir artı. Artık Uncharted ve God of War dışındaki Sony oyunlarında da Türkçe seslendirme görmek istediğimizi buradan belirtelim. Uncharted'ta olduğu gibi son derece "başarılı" olduğu sürece bizim açımızdan harika bir durum.

Peki, Türkçe desteğini bir kenara aldığımızda elimizde ne kalıyor? Sorunun cevabı tüm diğer Remastered oyunlarla aynı. Uncharted: Nathan Drake Collection oyunculara 1080p/60fps görüntü sunmasının yanında, doku çözünürlüklerini, karakter detaylarını, çizim mesafesini de artıyor.
Bunun dışında özellikle birinci oyundan, ikinciye geçtiğinizde büyük şok yaşacaksınız. "Neden?" diye soranlar için hafızamızı biraz tazeleyeyim:

Uncharted 2: Among Thives sadece bir devam oyunu değil aynı zamanda PS3'ün potansiyelini tam olarak ortaya çıkartan ilk oyundur. ilk oyundan ikinciye hızla geçtiğinizde hani platformda oynarsanız oynayın değişim gerçekten de baş döndürücü oluyor.  "Aynı şekilde ilk oyun da Among Thives'in noktasına çekilebilir miydi?", bunun cevabını bilmiyorum.

Uncharted'ın kendisinden, konusundan öyle çok fazla bahsetmediğimi fark ettim. Bir dakika, yazıyı kontrol ediyorum... Hmm... Yok artık... Onu da mı dememişim...

Yok cidden bahsetmemişim. Kafam kırılsın, ellerim sıcak sudan soğuk suya girsin... Uncharted üçlemesi bizlere aslında tek bir şeyi gösteriyor. Nathan'ın atalarının izini sürmesi koca serinin arka plan hikayesi olarak yerini alıyor. Evet, hikayenin yüzeyinde nefes kesici bir hazine avı var ama Uncharted'ı böylesine önemli ve sevilen bir seri yapan şey aslında Nathan Drake'in kimlik savaşı. Ve bunu daha ilk oyunun başında Elena'nın ağzından duyuyoruz:

"Sir Francis Drake'in hiç çocuğu yoktu."

Uncharted: Nathan Drake Collection
Nathan'ın bu hazinelerin peşini sürmesi, kimliğini kanıtlama mücadelesiyle iç içe geçiyor ve Naughty Dog bu iki ayrı savaşı öyle güzel harmanlıyor ki ortaya muhteşem, akıcı ve son derece sıcak bir senaryo çıkıyor.

Serinin bir diğer güzel yönüyse ekibin önceki işlerinden belli parçaları içinde barındırması. Naughty Dog'un diğer iki önemli oyun serisi Crash ve Jak & Daxter'dan birçok kaynak yine Uncharted ile yaşamaya devam ediyor. En güzel örnek olarak oyundaki kaçış sekanslarını gösterebiliriz. Eğer zamanında PlayStation'ınızda Crash Bandicoot ile yeterince vakit geçirmişseniz, bu sahneler harika bir nostalji yaşatıyor.

Oyunu kısaca anlattıktan sonra sizin merak ettiğiniz asıl soruya geliyorum: "Buna para verilir mi? Uncharted alınır mı?"

Eğer daha önce Uncharted'ı hiç oynamadıysanız kesinlikle üç oyunu da içeren Nathan Drake Collection'ı almalısınız. Ben ne kadar dil döksem boş, çünkü oyunu aldığınızda ne kaçırdığınızı zaten kendiniz göreceksiniz.

Daha önce Uncharted serisi defalarca oynamışsanız yine almayı düşünebilirsiniz çünkü bu sefer üç oyunu da tamamen Türkçe olarak oynayacaksınız. Zaten Uncharted benim bugüne kadar gördüğüm en iyi seslendirme performanslarından birine sahip.

Kısaca Uncharted bildiğimiz, sevdiğimiz Uncharted, eksiği yok ama fazlası da yok. Gerçi dediğim gibi oyunu tamamen Türkçe oynama keyfi Türk oyuncular için gerçekten harika bir özellik.
Yorumlar 72
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 22:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.12.2020 19:00
Arkadaşlar bu konularda biraz acemiyim bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi ben uncharted the Nathan Drake Collection alırsam uncharted 1,2 ve 3 oyunlarının hepsini eksiksiz ve %100 bir biçimde Türkçe olarak oynayabilecek miyim?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 14:42
Arkadaşlar bu günlüğe nasıl bakılıyor oyunda ilk defa oynuyorum çözemedim yardımcı olabilir misiniz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Duygusuz
Duygusuz 6.02.2016 23:07
Güzel Diyicek Bişey Yok Açıkcası :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
cyrus
cyrus 4.02.2016 17:44
Dostum, Uncharted neden balon pek anlamadim.. Her ne kadar zevkler ve renkler tartisilmaz ise de ben istatistiklere bakarim bu durumda. Oyun,isim vermeyeyim reklam olur, dunya genelinde bir cok sitenin ortalamasini ve incelemesini analiz eden bir sitede % 87 not almis. Oyunu sevmeyebilirsin elbette. Elestirilecek yani bana gore bazi platform bulmacalariydi. Bu tarzi sevmedigim icin degil, bu oyuna yakistigini dusunmedigim icin. Onu da 3 te asmislar. Ve 4x4 luk oyun yapmislar. Ayrica, tarihteki gercek kisi ve olaylardan gizemli hikayelerle dolu senaryolar yazmak gercekten yetenek isidir. Sonuc olarak oyun cok iyi ve benim notlarim. U1: 60 U2:90 U3: 95.
Kalan Karakter: 300 Gönder
aydinnesty
aydinnesty 21.10.2015 16:51
Bak bak sen adamlığına dayanarak nasıl bunları yazabiliyorsan ben de sıfırı basıyorum. Oyun bilginiz kadar konuşun canım benim. Ok?? Sadece duyduklarınız ile tatmin olma yolunu seçmeyin. Adam oynamadığı oyuna efsane diyor ya daha ne diyeyim? Bak adamlar sırf senin için(!) remastered versiyonu hazırlamış. Bi al oyna da sonra buraya gelip ortaya laf at. Ayriyeten lafı gelmişken söyleyeyim, Skyrim ve Uncharted oyun dünyasının en büyük iki balonudur. Çok tartışmak istiyorsan, oyna gel. Anlatayım sana neden beş para etmez bir oyun olduğunu.
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2016 19:05
Sen balon oyun görmemişim herhalde
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2015 18:11
O değilde her oyunun altından yorumların var tek yaptığın muhalefet. Çoğunluğun sevdiği benimsediği birçok şeye karşısın. Normal hayatındada bu derece negatif bir insanmısın.? Yani sen sorunlumusun.?
aydinnesty
aydinnesty 27.10.2015 16:01
Usta 1-1,5 yıl kadar PS3 kullandım. Oynayın gelin, neden sıfır verdiğimi anlatayım. Bu kadar basit. Kime hakaret etmişim? Ya da hangi hakaret içerikli cümleleri kullanmışım? Sallamayın lütfen.
portakallılahmacun
portakallılahmacun 22.10.2015 20:22
Hocam sen Uncharted'ı nereden oynadın? UltrAslan'ın oynamadığını nereden biliyorsun? Ayrıca kendi sevdiğin oyuna düşük puan verenlere hakaret ettikten sonra gidip de diğer insanların sevdiği oyuna 0 vermek de yanlış bir davranış bence. Eğer sen oyuncuların genelinin çok sevdiği bir oyuna 0 veriyorsan, senin sevdiğin oyuna 60 verdiler diye yakınmakta haklı değilsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uncharted: Nathan Drake Collection
İlginizi Çekebilir