Unity DLSS desteği bu yıl bitmeden eklenecek

Alparslan Gürlek 15.04.2021 - 13:32
Unity DLSS desteğine sahip olacak. Geliştirici yayınladığı yeni videoyla DLSS'in motorda ne gibi etkileri olduğunu gösteriyor.

Unity, oyun motoruna popüler DLSS çözünürlük teknolojisinin yıl sonundan önce ekleneceğini duyurdu. Nvidia'nın RTX grafik kartlarına özel olan DLSS teknolojisi PC oyunlarının çözünürlüğünü yükseltmek için yapay zeka kullanarak çalışıyor ve oyuncuların sistemlerinde daha yüksek grafik ayarları ile daha iyi kare hızları elde edebilmesini sağlıyor. Unity DLSS desteği sayesinde bağımsız oyunların kapsamı da genişlemiş olacak.

Unity DLSS desteği yakında gelecek

Ülkemizde özellikle mobil oyun geliştiricilerinin yoğunlukla kullandığı Unity oyun motoruna ilerleyen dönemde DLSS desteği de eklenecek. Bu sayede geliştiriciler birkaç tık ile oyunlarına bu özelliği ekleyerek oyuncuların daha yüksek çözünürlükte daha iyi performans almalarını sağlayabilecekler. Önceleri birkaç oyunla sınırlı olan DLSS özelliği kapsamını geliştirdi ve DLSS 2.0'ın da piyasaya sürülmesiyle yaygınlaşmaya başladı.

Unity, Çarşamba günü DLSS'in yıl sonundan önce yayınlanacak olan 2021.2 güncellemesi aracılığıyla motora ekleneceğini duyurdu. Unity'den Mathieu Muller bir videoda "[Geliştiriciler] Yalnızca birkaç tıklamayla Unity DLSS'i etkinleştirebilecek ve daha iyi olmasa da eşdeğer görsel kaliteye sahip bir performans artışı elde etmek için çeşitli kalite seçenekleri arasından seçim yapabilecekler" dedi.

Bu özelliğin motor için yayınlanması demek bağımsız stüdyoların da kapsamını genişletecektir. Unity ile geliştirilen ve popüler hale gelen son oyunlar arasında Fall Guys: Ultimate Knockout ve Valorant da bulunuyor. Kaliteden neredeyse hiç taviz vermeden yüksek çözünürlüklerde iyi bir performans artışı için DLSS 2.0'ın devrim niteliğinde olduğu söyleniyor.

Unity DLSS desteği bu yıl bitmeden eklenecek

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ayın sonlarında piyasaya sürülen ve Unreal Engine 4 ile geliştirilen Outriders için DLSS desteği gelmişti. Aslında bu açıdan bakarsak Unity'nin uzun süreli rekabette Unreal Engine 4'ün hayli gerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Zira ülkemizde de özellikle bilgisayar oyunları geliştiren bağımsız ekiplerin tercihi Unreal Engine'den yana oldu. Mobil oyunlar konusunda hala ciddi bir kullanıcı sayısına sahip olsa da Unity rekabetten geri kalmamak için bir şeyler yapmak zorunda. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen alt tarafta yer alan yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Unity Hakkında

Bilgisayar, konsollar ve mobil cihazlar için bir oyun geliştirme aracıdır. Unity Technologies tarafından geliştirilmiş ve ilk kez 8 Haziran 2005'te piyasaya sürülmüştür. Son olarak da 8 Nisan 2020'de 2019.3.9 güncellemesiyle en güncel halini almıştır. Unity DLSS desteği için de bu yıl sonundan önce geleceği duyuruldu. Web sayfalarını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unity DLSS desteği bu yıl bitmeden eklenecek
İlginizi Çekebilir