Ünlü Astrofizikçi'den Game of Thrones açıklaması

Hakan Hervenik 26.09.2017 - 12:03
Neil deGrasse Tyson, Game of Thrones'a başka bir açıdan bakıyor.

Game of Thrones'un bu yılki sezonu fırtına gibi geldi geçti. Arkasında bize bir sürü yanıtlanmamış bir sürü soru ve 1.5 yılık bir bekleme süresi bıraktı. Aklımıza takılan bu soruları HBO'ya ya da George R.R. Martin'in kendisine sorulamasa da Neil deGrasse Tyson'a sorulmuş. O da cevap vermiş. Son yılların en çok tanınan astrofizikçilerden biri olan ve eğlenceli yönü ile bilinen Neil deGrasse Tyson, Carl Sagan'ın meşhur eseri Cosmos'u tekrar ekranlara uyarlayarak ün kazanmıştır.

[Eğer Game of Thrones'un son sezonunu izlemediyseniz, bu yazı ağır SPOILER içermektedir.]

Neil deGrasse Tyson'dan Game of Thrones açıklaması

Night King'in mızrak ile öldürdüğü ejderha Viserion'un buz tutmuş bir gölün içerisinden zincirler ile çekilmesi izleyenlerin dikkatini çekmişti. Tyson'ın dikkatini çeken olay ise bu değil, devasa zincirlerin dondurucu soğuktaki o suya girip çıktından sonra hala işlevsel olduğu oldu. Ejderhaların anatomik olarak gerçekçi olduğunu belirten Tyson, aynı zamanda Viserion'un mavi ateşinin normal ateşten üç kat daha sıcak olduğunu belirtip, Viseron'un ateşten zarar görmeyen Daenerys Targaryen ( Khaleesi )'yi yakabileceğini söyledi.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.09.2017 13:46
khalesinin yanıp yanmaması ateşin sıcaklığınamı bağlıymış ? delilik ve zekilik arasında ince bir çizgi var bu dayı yanlış tarafta kalmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü Astrofizikçi'den Game of Thrones açıklaması
İlginizi Çekebilir