Ünlü film şirketi sahibi cinsel istismar yüzünden kovuldu

Hakan Hervenik 9.10.2017 - 11:08
Dünya'nın en büyük film şirketlerinden birinin sahibi çalışanına yaptığı cinsel istismar yüzünden kendi şirketinden kovuldu.

Geçtiğimiz günlerde The New York Times'ın ortaya çıkardığı haberde, Amerika'nın en büyük film şirketlerinden birinin kurucusu olan Harvey Weinstein, çalışanlarına cinsel istismar yaptığı belirtilmişti. Bugün, şirketi The Weinstein Company'nin yaptığı basın açıklamasında ise Harvey Weinstein'ın şirketten kovulduğunu belirtti.

Harvey Weinstein cinsel istismardan kovuldu

Kardeşi Bob Weinstein ile kurduğu şirket The Weinstein Company, Hollywood'un en büyük isimlerindendir. 1999 yılında Shakespeare In Love ile Oscar kazanan şirket, Pulp Fiction, The Aviator, ve Peter Jackson'un The Lord of the Rings üçlemesinin yapımcılığını da üstlenmiştir. Harvey Winstein yaptığı açıklamada "Kadınlara saygım var ve yaptığım şey için üzgünüm. İncittiğim insanlardan özür dilerim ve yaptıklarımı telafi etmeye çalışacağım." dedi.

Sekizden fazla kadına cinsel istismarda bulunduğu belirtilen Weinstein, Ashley Judd gibi ünlü isimleri de kariyer sözü ile kandırmış. Avengers'da Hulk rolünü üstlenen Mark Ruffalo ise Twitter üzerinden, "Açık konuşmak gerekirse Harvey Weinstein'ın kullandığı güç ve yaptığı suistimal mide bulandırıcı. Umarım bu suistimallerin sonunu görmeye başlarız." açıklamasını yaparken, birden çok ünlü de sosyal mecralardan Harvey Weinstein'ı kınadı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 16:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2017 00:44
İlluya iç savaş! Sevdim :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü film şirketi sahibi cinsel istismar yüzünden kovuldu
İlginizi Çekebilir