Ünlü hava yolu firmasının reklamında oyun müziğinin ne işi var?

Furkan Güler 13.03.2019 - 13:23
Reklam filminde kullanılan müzik şaşırttı.

Türk Hava Yolları'nın en büyük rakiplerinden bir tanesi olan Emirates Airline'ın yeni reklamı oyuncuların dikkatini çekti. Birleşik Krallık'ta yayınlanan ve Emirates Airline'a ait olan Sky One reklam filminde ünlü rol yapma oyunu Final Fantasy 10'un müziği kullanılıyor. Reklam yayınlandıktan sonra reklamı gören oyun tutkunları, müziğin Final Fantasy 10'a ait olduğunu anında fark etti. Müzik konusunda oldukça başarılı bir seri olan Final Fantasy, her bir oyununda mükemmel parçalara sahip.

Ünlü hava yolu şirketinin reklamında oyun müziği kullanıldı

Emirates Airline'ın, Final Fantasy 10'un müziklerini yapan ekipten izin alıp almadığını veya aynı besteciyi mi kullandığını bilmiyoruz. Fakat iki müziğin bire bir aynı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Final Fantasy 10'da, To Zanarkand adını alan parça, oyunu oynayanlar tarafından oldukça seviliyor. Serinin en bilinen şarkılarından bir tanesi olan To Zanarkand parçasının Emirates Airline tarafından kullanılmasından sonra, serinin yapımcısı Square Enix'ten bir açıklama gelmedi.

Son olarak Final Fantasy 15 ile oyuncuların karşısına çıkan seri, yine oldukça güzel müzikler vardı. Bakalım bir sonraki oyunda ne gibi parçalarla karşılaşacağız?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2019 15:31
Valla telif bedelini verdilerse kullanırlar. Sanki izin alınmamış gibi ne işi var diye başlık atmak nedir?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2019 14:55
Bizim 30 Ağustos Zafer bayramı gösterilireninde de BF nin müziği çalmıştı şaşılcak bi şey yok bence:D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü hava yolu firmasının reklamında oyun müziğinin ne işi var?
İlginizi Çekebilir