Ünlü mizah dergisi Uykusuz, zamdan sonra desteklerinizi bekliyor

Furkan Güler 30.08.2018 - 13:11
Dergi neden 5 TL oldu?

Çok eski yıllardan bu yana ülkemizde aktif olarak yayın hayatına devam eden ve sevilen mizah dergisi Uykusuz'dan ilgi çekici bir açıklama geldi. Son dönemde dolar kurunda yaşanan artıştan dolayı kağıt fiyatlarının yükselmesi, Uykusuz'a zarar verdi. İthal kağıt kullanan ülkemiz basılı yayınında Uykusuz dergisi, dergiye yapılan 1 TL'lik zam hakkında açıklama yaptı.

"Ya fiyatı 1 lira artıracaktık ya da dergiyi kapatacaktık" açıklaması yapan Uykusuz dergisi, yaptığı açıklamadan sonra okurlarının desteğini bekliyor. Eğer siz de Uykusuz'un içeriklerini beğeniyorsanız, ilgili satış noktalarından 5 TL'ye dergiyi satın alabilirsiniz.

Derginin olayla ilgili açıklaması ise şu şekilde,

Sevgili Uykusuz okurları,

Bu yazıyı nasıl yazarsak yazalım netice çok değişmiyor. Uykusuz’u maalesef 5 lira yapmak zorunda kaldık. Bunun için biz de üzgünüz ama ya fiyatı 1 lira artıracaktık ya da dergiyi kapatacaktık. Türkiye 1936 yılında kağıt üretmeye başlamıştı. kendi kağıdımız vardı yani. Ama mevcut hükümet SEKA’nın kağıdının ithal kağıttan daha pahalı olduğunu öne sürerek şirketi sattı. Dolayısıyla kağıdımız yok. ithal kağıdı da dövizle alabiliyoruz.

Derginin basıldığı matbaa; mürekkebi de, matbaa makinelerini de, yedek parçasını da dövizle alıyor. Dergiyi bayiilere götüren kamyonlar, o kamyonlara koyulan mazot da dövizle alınıyor ve sonunda maliyet dün 2 lirayken bugün 4 lira oluyor. Matbaalar da bizim gibi fiyatlarını belli bir seviyede tutmak için ellerinden geleni yapıyordur herhalde ama onlar da bir noktadan sonra fiyatlarını katlamak zorunda kalıyor. 

Haftaya derginin yeni sayısı için yeniden kağıt almak zorundayız ve iki kat daha fazla ödememiz gerekecek. Daha önce dişimizden tırnağımızdan artırdık, derginin fiyatına zam yapmamaya çalıştık. aldığımız telifleri düşürdük, daha küçük bir ofise geçtik, bu şartlarda çalışmak istemeyen arkadaşlarımıza ‘dur gitme’ diyemedik ama ancak buraya kadar dayanabildik. Ülkenin durumu da ortada. Nereye kadar devam edebilir bilmiyoruz. Desteğiniz olursa elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Olmazsa da size gücenmeyiz. sevgiler, selamlar.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2018 21:15
Bugün gittim leman almaya abi çok kötü ya tamam derginin boyutu küçültülmüş ancak içerik çok çok az otur orda oku bitsin sadece destek olmak için alınabilir yani başka bir nedeni yok. Buna karşın uykusuz bir lira artırım yapmasına rağmen dergi eskisi gibi dolu dolu. Leman çıkarmak için çıkarmış gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
ademt95
ademt95 1.09.2018 18:31
Ne olacak bu da gecer ya hu!.. Yeni lafimiz arkadaslar cok sukur...
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2018 21:07
Rica ediyorum devlet büyüklerinin söylediği laflarla dalga geçmeyelim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2018 14:40
Bu da geçer yahu.
yersen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2018 12:44
Yıllardan beri Penguen, Gırgır, Leman ve Uykusuz dergilerini alırım. Gırgır ve Penguen kapandı. Gerçekten çok üzüldüm. Halen Leman ve Uykusuz almaya devam edeceğim. Bu sanatkâr ve fedakar arkadaşların devam etmesi için her hafta dergileri almaya devam edeceğim. Zaten gerek duymasalar zam yapmazlardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2018 09:42
Basılı yayınlar hızla azalırken ayakta durmaya çalışmak büyük başarı. Tebrik ediyorum kendilerini ve destekliyorum !
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü mizah dergisi Uykusuz, desteklerinizi bekliyor
İlginizi Çekebilir