Ünlü Twitch yayıncısı Dr.Disrespect kalıcı olarak yasaklandı

Alparslan Gürlek 27.06.2020 - 15:15
Dünya çapında ünlü bir Twitch yayıncısı olan Guy Beahm -bilinen adıyla Dr.Disrespect- kanalı Twitch üzerinde askıya alınmıştı. Kanalının silindiği ise doğrulandı.

Twitch camiasının gözlüklü ve öfkeli abisi Dr.Disrespect'in kanalı Twitch üzerinden askıya alınmıştı. Kendisi herhangi bir açıklama yapmamıştı ve Twitch tarafından da öyle bir açıklama gelmemişti. Söylentiler kanalın kalıcı olarak yasaklandığı yönünde.

Ünlü Twitch yayıncısının kanalı silindi

Oyunlar oynarken bağırıp çağırmayı seven öfkeli abimiz Dr.Disrespect'in kanalı silinmiş durumda. Bazı kaynaklar kanalın kalıcı olarak yasaklandığından bahsediyor. Twitch ise PCGamer'a yaptığı bir konuşmada açıkça bir sebep vermeyi reddetti ve açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

Twitch:"Topluluktaki statüsü ne olursa olsun, yayıncılarımızdan herhangi biri Topluluk Kurallarımızı veya Hizmet Şartlarımızı ihlal ettiği zaman gereken önlemi alıyoruz."

Bu ilk kez Twitch üzerindeki bir kanalın sessiz sedasız ortadan kaybolması değil maalesef. Daha önce buna benzer bir olay Lirik'in kanalında da yaşanmıştı fakat bir süre sonra kanal tekrar aktif hale gelmişti. Ayrıca Dr.Disrespect'in de ilk uzaklaştırması olmuyor bu. Kendisi daha önce E3'e umumi bir tuvaletten yayınla katılınca Twitch Dr.Disrespect kanalını iki haftalığına askıya almıştı.

Ünlü Twitch yayıncısı Dr.Disrespect kalıcı olarak yasaklandı

Twitch herhangi bir sebep göstermekten kaçınsa da Dr.Disrespect kanalı için süreli uzaklaştırmadan çok daha fazlası olduğu söylentileri var. Bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre Dr.Disrespect'in kanalına "Permanent ban" yani kalıcı bir yasaklama uygulanmış.

Rad "4475 SR & Immortal Peak" Breslau isimli Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşımlara göre Dr.Disrespect'e abone olan kullanıcıların paraları iade edilmiş ve kanalı Twitch üzerinden kalıcı olarak kaldırılmış. Ayrıca Discord ile olan ortaklığı da sonlandırılmış.

Ünlü Twitch yayıncısı Dr.Disrespect kalıcı olarak yasaklandı

Yayıncı ShannonZKiller de bir tweet attı ve şöyle dedi. "Kendi kaynaklarımdan: Doc sadece Twitch üzerinde değil, normal hayatında da bitmiş durumda. Nedenini biliyorum ve söyleyemem. Ama durum ciddi."

Bu söyleminin ardından ise paylaştığı Twitter gönderisini silen ShannonZKiller yine de söylediklerinin arkasında durdu. "İnsanların bunun sebebi olmayan bir kalıcı yasaklama olmasını istediğini ve benim Twitter gönderimin peşinden koşan insanları görmek istemediği anlaşılıyor. Bu yüzden bütün bakış açılarına saygı göstererek gönderimi sildim." şeklinde açıklama yapan ShannonZKiller'ın bir şeyler bildiği aşikar.

Büyük oyun firmalarının kadınlara karşı cinsel istismar yaptıkları gerekçesiyle büyük isimlerinden vazgeçtiği bu günlerde Dr.Disrespect'in kalıcı olarak yasaklanması akıllarda soru işareti oluşturmuyor değil. Süreci takibe aldık, gözümüz üzerinde olacak. İlerleyen süreçte nedeni açıklandığında hep birlikte göreceğiz.

Güncelleme(28.06.2020): Beahm, bilinen ismiyle Dr.Disrespect Twitter üzerinden bir gönderi paylaştı ve kendisine de henüz bu karar ile ilgili bilgilendirme yapılmadığını belirtti. Hayranlarına bu zor zamanlarında ona destek oldukları için teşekkür etti.

Ünlü Twitch yayıncısı Dr.Disrespect kalıcı olarak yasaklandı



Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 12:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2020 17:01
Black Mirror dizisinden fırlamış gibi olaylar ve tipler yeminle
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 08:42
Süreci takibe aldık derken? Merlin işiniz mi yok sizin elalemin yayıncısından bize ne? Gidin doğru dürüst oyun haberleri yapın. Yemiştir bir halt yasaklanmıştır. Sanki çok önemli bir olaymış gibi bide takibe aldık diyosunuz pes yani
Naru61
Naru61 30.06.2020 05:53
tamam troll doktorda bunu tek birakin dedi boomer trollll
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 22:51
OK Boomer.
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 11:53
belki başkasına önemli? bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok aslında ama peki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 16:37
Ne tuhaf insanlar var nelerden hoşlanıyorlar. Birde bunlara bağış yapıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 16:20
Yerli Yayıncılar az kazanıyor.
Alternatif bulmaları gerekli
Biz destek olamamaktan dolayı üzülüyoruz.
Usd olmuş bilmem kaç
Ufak ufak minik minik de tuzumuz bulunsun istiyoruz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 13:57
Gençlerin zihinlerini zehirleyen onları cinsel istismara küfüre zorbalığa ahlaksızlığa teşfik eden her yayıncı yasaklanmalı. Twitch i tebrik etmek lazım.
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 15:35
Kafan güzel galiba.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü Twitch yayıncısı Dr.Disrespect kalıcı olarak yasaklandı
İlginizi Çekebilir