Unreal Engine 4'lü Türk oyunu!

Furkan Sakoğlu 29.12.2015 - 17:17
Reditum, görsel açıdan muhteşem gözüküyor
Türk geliştiriciler Mustafa  Şenel ve Ahmet Kutsi Günadın tarafından uzun süredir yapımı sessiz sedasız devam eden Reditum'dan yeni bilgiler ve ekran görüntüleri yayımlandı. Teknoloji harikası diyebileceğimiz Unreal Engine 4 ile  geliştirilen Reditum, sürreal ortamı, ilginç hikayesi ile dikkat çekici bir yapım.

Unreal Engine 4'lü Türk oyunu!
Şuanda Steam Greenlight üzerinden yeşil ışık bekleyen Reditum'u siz de oynamak ve gelişimine destek olmak istiyorsanız, şuradan Steam sayfasına ulaşabilir ve oylayabilirsiniz.

Unreal Engine 4'lü Türk oyunu!
Reditum'un hikayesini ise yapımcılar şöyle özetlemiş:

Oyunumuzun hikâyesi günümüzden 2–3 yüzyıl sonraki bir dönemde geçiyor. Hikâyenin kökeni teknolojinin Dünya egemenliğini ele geçirmesinin ardından hayatını zaman kavramına adamış 60 yaşlarında bir bilim adamının, yönetimindeki yer altı laboratuvarından kaçırdığı bir uzay aracı ile kara delik aramasına dayanıyor. Kara delikte keşfettiği bilgi ve donanımla yeni bir gezegen inşa eden bilim adamımız burada hikâyeyi on nesil ötedeki Elliot’a devrediyor. Teknoloji ve büyünün harmanlanarak kullanıldığı Kaftmania gezegeninde Elliot ve Evalia çifti gezegenlerini kurtarmak ve kendilerini feda etmek arasında git gel yaşamaktadırlar.Gezegenin devamlılığı Evalia’nın hayatına bağlıdır. Elliot ’un tüm çabalarına rağmen destansı bir törenle Evalia hayatını kaybeder. Bugün onu geri getirebilecek tek güç çözülemeyen bir bulmacaya dayanmaktadır. Söylentilere göre kara delikte yıllar önce büyülü bir taş bulunmuştur. Yıllardır bu taşın büyü güçlerinin kaynağı olduğu düşünülmüştür ve onu bulmak için büyücüler kendilerini feda eder. Eğer söylentiler doğruysa ve bu taş parçası sonsuz büyüyle donatılmışsa, zamanı da geri getirebilir mi?

Elliot bu sorunun cevabını bulabilmek ve Evalia'nın hayatta olduğu ana geri dönüp tekrar ona kavuşabilmek için Pumilus'a (Kaftmania'nın uydusu) gider.
Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 08:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
lkma
lkma 2.01.2016 09:43
Son birşey daha.
Ülkemizi yarışmalarda olimpiyatlarda çok iyi şekilde temsil eden sporcularımıza sanatçılarımıza başarılar diliyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
lkma
lkma 2.01.2016 09:36
Oyuncu kitlesi, tümünyayı kapsıyor, Firmalar kendilerini tüm dünyada tanıtıp ünlü olmak isterler. Elbette bunların aralarında Türk firmalarının olmaı bizlere gurur verir.
Büyük studyolar içinde bulundukları ülkenin dil kompleksine girip oyunları sadece o ülke için yapmiyorlar.

Oyunlar yabancı dildede oynanabilir , bununla beraber her insan oynadığı oyunda kendi dilinin seçeneğinin olmasını ister tabiki.

Geliştiriciler için oyunun çok dilli olması önemlidir ingilizce ilk tercihleridir Japonya ve çin kültürü harici. Seçeneklerde Keşke türkçede olsa.
Başyapıtların maliyeti çok yüksek olduğundan fazla dil seçeneği olmayabilir.
Ama geniş bir kitleyi hedef almayan büyümek istemeyen firmalar, düşük maliyetli oyun geliştiren yerel firmalar ve bireysel geliştiriciler ürünlerini sadece kendi dilinde yapmaları doğru olabilir.

Oyun studyoları evrensel düşünüp sanat eserlerini düm dünya için yayınlayıp çok para kazanmayı hedefler. Kendi ülkesindeki üç beş kişi için değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2016 13:23
Şu oyuncu kitlesine şu ülkeyi temsil etmek için oyun yapmaya çalışan insanlara acıyorum. şu yazılan yorumlara bak yazık yav yazık
Kalan Karakter: 300 Gönder
lkma
lkma 31.12.2015 00:52
Oyunu herhalde ingilizce yapacaklar, yoksa sadece kendi aramızda oynarız. Adamlar iflasmı etsin. İngilizce tüm ülkelerin ortak bir dili konumunda. Her ülkedeki firmalar ingilizce yapar oyunları ve programları. Tavsiyem sizde öğrenin.
Ayrıca Bu oyunda türkçe seçenek olsa iyi olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2015 15:36
Bu kafa ile bizden bir numara olmaz.. Adamlar emek veriyor güzel bir iş çıkarmaya çalışıyor milletin yorumlara bak. Türkiye de oyun pazarı malum, adamlar doğal olarak ticari başarı için oyunu İngilizce yaparak daha geniş bir pazara açmak istemekteler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unreal Engine 4'lü Türk oyunu!
İlginizi Çekebilir