Unreal Engine 5.1 özellikler videosu yayınlandı

Ersin Kılıç 24.11.2022 - 14:07
Geçtiğimiz günlerde geliştiricilere sunulmaya başlanan Unreal Engine 5.1 özellikler videosu ile karşımıza çıktı.

Oyun dünyasının en çok kullanılan grafik motorlarından birisi de Unreal Engine. Bildiğiniz gibi Unreal Engine 5 ile birçok oyun geliştiriliyor ve Epic Games, her zaman olduğu gibi grafik motorunu geliştirmeye ve yeni sürümlerini yayınlamaya devam ediyor. Unreal Engine 5.1 geçtiğimiz hafta yayınlanmış ve tüm dünyadaki geliştiricilere sunulmaya başlanmıştı. Bugün ise şirketUnreal Engine 5.1 özellikler videosu ile grafik motorunda ne gibi yenilikler sunulduğunu özetledi.

Epic Games, Unreal Engine 5.1 özellikler videosunu yayınladı

Unreal Engine 5.1 özellikler videosu yayınlandı

Unreal Engine 5.1 sürümü geliştiricilerin verimliliğini artırmak için bazı özellikleri beraberinde getiriyor. Örneğin, Sanal Varlıklar meta verileri nesne verilerinden ayırarak geliştiricilerin Perforce gibi kaynak kontrol sistemlerinden yalnızca ihtiyaç duyduklarını senkronize etmelerini sağlıyor. Bu durum tüm nesne verilerine erişmesi gerekmeyen geliştiriciler için daha küçük çalışma alanları ve daha hızlı senkronizasyonlar sağlıyor.

Ayrıca DX12 için yeni otomatik Pipeline State Object (PSO) önbelleği ile bir oyunu DX12'de gönderime hazırlamak için gereken süreci de basitleştiriyor. Buna ek olarak, su işleme ve akışı için yeni HLOD (Hiyerarşik Detay Seviyesi) desteği, kullanıcıların açık dünyalarda daha iyi performans ve daha küçük bellek ile büyük su kütleleri oluşturmasını sağlıyor. 5.1 sürümü için yayınlanan video şu şekilde;

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2022 19:42
lol 1660s pc ile 20 fps de oynarız artık bu hayat pahalılığında :))))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unreal Engine 5.1 özellikler videosu yayınlandı
İlginizi Çekebilir