Unreal Engine 5 heyecan verici görünüyor

Alparslan Gürlek 27.05.2021 - 14:16
Unreal Engine 5 hakkında yeni detaylar paylaşıldı ve yazılım erken erişime açılmış durumda. Devrimsel yeni teknolojilerle UE5 yeni nesilde şov yapacak.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl ilk kez Unreal Engine 5 ile tanışmış ve motorun öne çıkan özelliklerinden bazılarını görmüştük. Epic Games, son yılların bağımsız geliştiriciler ve hatta büyük şirketler tarafından çokça tercih edilen motoru Unreal Engine'in yeni sürümünde, oyun geliştiriciliği alanında devrimsel yenilikler yapacak gibi görünüyor. Özellikle daha önce duyurduğu Lumen ve Nanite adındaki iki farklı teknoloji ile motorun önceki sürümünde geliştiricilerin yaşadığı bazı kısıtlamaları kaldırmaya yönelik çalışıyorlar. Bununla birlikte, en küçük bağımsız ekiplerin bile projelerini başarıyla bitirip zenginleştirebilmesi için önemli adımlar atılmış. Dün yapılan bir sunum ile motorun daha önce üzerinde konuşulmayan özelliklerinden bahsedilirken, bağımsız geliştiricileri de mutlu edecek yeni bilgiler verildi.

Unreal Engine 5 erken erişime açıldı

Gerek kullanıcı dostu Blueprint görsel programlama sistemini barındırması, gerekse sunduğu özellliklerle sanatçılar ve geliştiriciler için fırsatlar yaratması, Epic Games'in oyun motorunu bugünlerine getirdi.  Unreal Engine 5 ise motorun geçmişteki özelliklerini barındırmakla birlikte kulağa çılgınca gelen bazı teknolojileri beraberinde getirecek. Hali hazırda erken erişime açılan motor, kullanıcıların huzuruna sunulmuş durumda. Buraya tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yapılan sunuma gelecek olursak, burada motorun arayüzüne ilk kez bakıldığı gibi teknik özellikler vurgulandı ve bağımsız geliştiriciler için Quixel ile yapılan iş birliği neticesinde açılan büyük kapı gösterildi. Megascan modellerden oluşan devasa bir kütüphane tamamen ücretsiz şekilde oyun geliştiricilerinin kullanımına açılıyor. "Valley of the Ancient" adındaki yeni teknik demo projesiyle bize yeni özellikleri gösteriyorlar. Biliyorsunuz daha önce de böyle özel bir isim kullanmışlardı. Geçtiğimiz yıl yapılan sunumun aksine bu sefer hem PS5 hem de Xbox Series X üzerinde demonun çalışır halinin videosunu gösterdiler. Geçtiğimiz yıl yalnızca PS5 üzerinde göstermişlerdi. Henüz grafik anlamında çok iddialı yeni nesil oyunlar görmedik ancak Unreal Engine 5 bunun kapılarını aralayacak gibi görünüyor.

Lumen ve Nanite teknolojileriyle genel olarak geliştiricilere ışıklandırma ve performans anlamında muhteşem olanaklar sunacağı söylenen yazılım, an itibariyle Epic Games Launcher üzerinden indirilerek test edilebilir. Ayrıca daha önceki sürümlerde geliştirdiğiniz bir projeyi, yeni sürüme taşırken çok büyük sorunlar yaşamamanız bekleniyor. Tabi bu, mevcut projenizin boyutu ve kapsamıyla doğrudan ilgili olduğundan, sorunsuz bir geçiş konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Unreal Engine 5 heyecan verici görünüyor

Bununla birlikte Epic Games'in çatısı altında geliştiriciler için birçok olanak sunan Quixel de, Unreal Engine 5 arayüzüne entegre edilecek. Oyun motorunun daha önceki sürümlerinde de geliştiricilerin harici olarak erişim sağlayabildiği platform motor bünyesine eklenerek çok daha pratik hale getiriliyor. Bununla birlikte aralarında birçok yeni ve eski megascan asset ile bölüm tasarımı konusunda binlerce ücretsiz nesneye erişim sağlanabilecek. Bu da bağımsız geliştiricilerin zorluk çektiği alanda başvurabilecekleri enfes bir kütüphane olarak Quixel'in UE5 ile daha da erişilebilir olacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte sunumda görebileceğiniz birçok farklı teknik yenilikler de motorun yeni sürümüyle geliyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 20:46
Kelime oyunu yapmayın bize
Adını bilmiyorum
Bu görseller sadece tek düze tek seçenekli yollu oyunlarda olur
GOW RE DMC GEARSOFWAR T.Raider vsr
--------------------------
İşimiz kelimelerle ve oyunları seviyoruz ancak kelime oyunları bize göre değil. Lütfen okumadıysanız yazının içindeki bağlantıdan UE5 Lumen ve Nanite özelliklerinin getirilerini de okuyun. Teknolojik açıdan büyük bir adım atılmış, meyvelerini önümüzdeki yıllarda hep birlikte yeriz :)
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2021 22:00
2,5 bin tl lik bilgisayarla rdr2 yi orta ayarlarda 60 fps oynayabiliyorum, demektir ki o kadar da zor değil 10 bin tl lik pc olunca şu grafiklerle oynamak
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2021 07:58
Yapaman yapaman yapaman
Donanımlar buna müsait değil.
Adam cigarasını atıyordu altı patlarını dolduruyordu
PS3 İlk duyurulan görsel
Hatırladın mı 15 seneden fazla oldu
O teknolojiyi ve göresil PS4 5 de yakalanamadı.
Senin görevin bana laf yetiştirmek mi
Benim sitemim konsol ve oyun yapımcılarına.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 23:54
Unreal Engine 5 bayağı iddialı gözüküyor. Umarım bu yeni motor sayesinde o çok istediğimiz gerçeğe yakın grafikleri olan kaliteli yapımlar görebiliriz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unreal Engine 5 heyecan verici görünüyor
İlginizi Çekebilir