Unreal Engine 5 tren istasyonu videosu sosyal medyada viral oldu

Batuhan Bolat 10.05.2022 - 13:42
Bir oyun geliştiricinin Unreal Engine 5 tren istasyonu videosu sosyal medyada viral oldu ve oldukça gerçekçi görüntülere sahip olduğu görüldü.

Teknoloji ilerledikçe bilgisayarların işlem kapasitesi ve hızı artıyor. Bu gelişmeler de bizlere daha iyi oyun grafikleri ve daha hızlı yüklenme süreleri olarak da karşımıza çıkabiliyor. Epic Games tarafından geliştirilen Unreal Engine 5 geçtiğimiz aylarda duyuruldu ve geliştiriciler projeler geliştirmeye başladı. Unreal Engine 5 tren istasyonu videosu bir oyun geliştiricisi tarafından yapıldı ve ürpertici gerçek grafikleriyle sosyal medyada viral oldu.

Unreal Engine 5 tren istasyonu videosu 10 milyondan fazla izlendi

Birazdan izleyeceğiniz görüntüler Japonya'da bulunan Etchu-Daimon tren istasyonunu değil, Lorenzo Dragon tarafından ArtStation freelance sanatçı platformunda yayınladığı Unreal Engine 5 aracılığıyla yapılmış görüntüleri içeriyor. Bu görüntüler Twitter'da 10 milyondan fazla izlendi. Unreal Engine 5 tren istasyonu videosunun gerçekliği ve ürpertici atmosferi insanların oldukça ilgisini çekiyor. Yurukuyaru kullanıcı adlı Twitter hesabından paylaşılan video ile görüntüler daha popüler bir hale geldi.

Lorenzo Dragon, "Bu proje için fotogerçekçiliğe mümkün olduğunca yaklaşmak istedim." diyor. Aynı zamanda, videonun nasıl bu kadar gerçekçi gözüktüğünü soranlara da VR cihazından yardım aldığını ve simüle edebilmek için bir el fenerinden yardım aldığını belirtiyor.

İlgili projenin YouTube'a yüklenmiş bir videosu da bulunuyor. İlgili video sayesinde Twitter'a yüklenmiş olan görüntülerin tamamına daha net bir şekilde göz atabiliyoruz. Şüphesiz bu görüntüler sanki gerçek hayattan bir görüntüler gibi görünüyor. Unreal Engine 5 ile geliştirilmiş tren istasyonu görüntülerinde ışıklandırma ve animasyon göze çarpıyor.

Epic Games tarafından geliştirilen tek teknolojik proje tabii ki de bu değil. Geçtiğimiz ay Gears of War yapımcılarından Unreal Engine 5 teknik demosu yayınlanmıştı. Lorenzo Dragon tarafından ArtStation platformunda yayınladığı bu projenin detaylı bilgilerine ve fotoğraflarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

unreal-engine-5-ile-yapilan-tren-istasyonu-sosyal-medyada-viral-oldu

Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 11:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2022 16:20
Bu kalitede grafikleri oyunlarda görmenize minimum 5 yıl var. Sorun teknoloji değil, tüm platformlara oyun çıkarmak isteyen yayıncılar. PS4'ün kaldırabileceği grafikler tasarlamak zorundalar bu konsol ömrünü doldurana kadar. Eski nesil konsollar, grafik devriminin önündeki en büyük engel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2022 00:31
Gerçekçi grafikleri rtx 3090 ancak çalıştırır. Onun da fiyatı 40 bin TL. Adam akıllı açacak bir kart 80 Bin TL olur. Sömürülmeye meraklı olanlar daha fazla grafik talep edin. Oyunun konusu, seçimler, etkilemiş hiç önemli değil aferin size.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2022 22:19
çok da şey etmeyn rtx 2080'de 7fps çalışıyor.
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2022 20:48
adam haklı beyler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2022 01:53
Bu grafikleri oynatacak cihaz çıakrmadılar onu neyapacağız???
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2022 20:37
hiç heveslenmeyin içi dolu oyunda bu grafikler olmaz anca yürüme similasyonu gibi boş oyunlarda böyle grafikler yapılır. real abileri sevindirecek bi haber bu ayrıca bi kaç tane kesilmiş sağa sola sallanan bi görüntüden ibaret kim bilir bi sürü glitchi vardır bunun belliki adam ayıklamış iyilerini
Kalan Karakter: 300 Gönder
Unreal Engine 5 tren istasyonu videosu sosyal medyada viral oldu
İlginizi Çekebilir