Uyuşturucu çetesi, mallarını taşımak için oyun kartuşu kullandı

Furkan Güler 19.03.2018 - 17:07
Video oyun dünyası, bu sefer uyuşturucu çetelerinin eline düştü

Gün geçmiyor ki video oyun dünyasında bir gariplik daha yaşanmasın. Her türlü olayın içine dahil olan video oyun dünyası, bu sefer de uyuşturucu ticaretine karıştı. Hollanda'da bir uyuşturucu satıcısı, ürettiği uyuşturucuları taşımak için Nintendo'nun eski oyun kartuşlarını kullandı. 3D yazıcı ile kartuşları üreten satıcı, polisin düzenlediği bir operasyon sonucunda yakayı ele verdi. Polis olayın derinine indiğinde ise bunu bir çetenin düzenlediğini ve çetenin üç erkek ve bir kadından oluştuğunu açıkladı. Deep web üzerinden satış yaptıklarını itiraf eden çete üyeleri, aynı zamanda birer Nintendo hayranı.

Nintendo kartuşları ile uyuşturucu taşıdılar

Kartuşlara LSD, kokain ve MDMA koyan çete üyeleri, paketledikleri uyuşturucuyu Singapur, Avusturalya ve Yeni Zelanda'ya göndermek istiyormuş. Dört kişiyi göz altına alan polis, bu hafta içerisinde çete üyelerini yargının önüne çıkartacak. Ancak olayın Nintendo kartuşları ile alakası olduğundan dolayı, Nintendo'nun başı belaya girecek mi bilmiyoruz.

Çünkü böyle küçük ürünler, uyuşturucu veya bomba yapımı gibi illegal suçlara karışınca ülkelerde yasaklanabiliyor. Bakalım sonuç ne olacak? Hep beraber göreceğiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2018 09:24
Evet zaten nintendo sırf uyuşturucu taşısınlar diye üretti bu kartuşları... "Nintendo'nun başı belaya girecek mi bilmiyoruz." Bu nasıl bir cümledir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uyuşturucu çetesi, mallarını taşımak için oyun kartuşu kullandı
İlginizi Çekebilir