Uzun süre konsolun başında oturan Türk oyuncu hastanelik oldu

Furkan Güler 6.09.2017 - 15:22
Siz siz olun, oyun çok güzel olsa da arada bir hareket etmeyi ihmal etmeyin.
Video oyunları ile vakit geçirmek, muhtemelen hepimizin en büyük hobisi olmuş durumda. Okulda, işte veya herhangi bir yerde "Eve gitsem de şu oyunu bitirsem." lafını çok kez kullandıysanız, siz de sıkı bir oyuncusunuz demektir. Ancak Antalya'lı Sinan Can Demir, yaz tatili boyunca konsolunun başında çok fazla geçirdiği için maalesef hastanelik oldu. Sol bacağında ağrı ve şişlik oluşan Sinan, hastanede sol bacağında yer alan toplar damarın pıhtı nedeniyle tıkandığını öğrendi. Yapılan anjiyo sonrasında sağlığına kavuşan genç oyuncuya, eğer bizi takip ediyorsa acil şifalar diliyoruz.

Muhtemelen bu olay sonrasında Sinan, konsolun başında hareketsiz geçirdiği saatlerin dersini almıştır. Doktorlara göre 1 veya 2 saat hareketsiz kalmak bile bu rahatsızlığa yol açabiliyor. Gelen bilgilere göre Sinan, 5 - 6 saat boyunca konsolun başında hareketsiz bir şekilde oyun oynamış. Ah be Sinan, keşke Just Dance veya Guitar Hero oynasaydın demek isterdik sana.

Uzun süre konsolun başında oturan Türk oyuncu hastanelik oldu
Hali hazırda video oyunlara karşı tabuları olan Türk halkı, bu tip olaylardan sonra öfkesini belli etmekten çekinmiyor. Acaba Sinan bir bilgisayar mühendisi olsaydı ve uzun saatler boyunca klavyenin başında kod yazıp bu rahatsızlığa kavuşsaydı, haber olur muydu diye merak ediyoruz.

Kaynak: Milliyet.com.tr
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
ozan86
ozan86 7.09.2017 15:30
Bizim cahil halkımız kod yazarken böyle bir duruma düşşe tabi ki şikayet etmez. Kod yazmak, porogram(bilerek böyle yazdım) yaparsa sağa sola hava atacak cahil 50 yaşındaki amcamız asla şikayet etmez.
Oyun oynamak onlar için çocukluk. Çünkü kendi dönemlerinde tetris bile görmemişler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2017 09:32
Ne alakasi var. Turkiyedeki bütün memurlar sabit hareketsiz 7 saat bilgisayar basinda oturuyor onlara neden bişey olmuyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2017 16:23
Öyke bi konuşuyorsunuz ki sanki bilgisayar oynayan kesim aydın kesim diğerleri cahil. Bende oynuyorum ama gerçektende zararı yararından fazla olan bir bağışıklık. Bunu kimse inkar edemez. Bilimsel konuşmak istiyorsanız gelin konuşalım:)
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2017 01:42
Bilimsel konuşmadan önce Türkçeyi çözüp bağışıklıkla bağımlılığı ayırt etsek nasıl olur
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2017 23:22
bağışıklık değil bağımlılık...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2017 00:12
Ben 30 yaşında adamım her zaman spor ve diğer hobilere de vakit ayırarak oyun oynamaya devam ettim. Arada kendinizi geliştirmeye yönelik diğer aktivitelere de yöneltin. Ayrıca dünyadaki hiçbir şey ailenizden ya da sizi sevenlerle kaliteli vakit geçirebilmek kadar değerli değil değerini bilin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
ultrAslan
ultrAslan 6.09.2017 19:11
Sıkıntı çok oyun oynamak değil aslında. Asıl sıkıntı aralıksız saatlerce oyun oynamak. Yani sen yine günde 5 saat oyun oyna. Ama 1 saat oynadıktan sonra en az 10 dk falan evin içinde yürü, kalkıp su iç, tuvalete git ne yaparsan yap ama hareket et. O zaman sorun olmaz. Mesela bilgisayar başında kalkmadan saatlerce oyun oynamak ile şehirlerarası seyahat eden bir araba veya otobüs içinde saatlerce inmeden yolculuk yapmak arasında en küçük fark yok. Yani olay toplamda ne kadar oyun oynadığın veya ne kadar süre yolculuk yaptığın değil, asıl olay ne kadar ve ne sıklıkla ara verdiğin. Olay tamamen bundan ibaret.
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2017 23:21
sen yine günde 5 saat oyna nedir ya sanki çok güzel bi iş yapıyo 1-2 saat normal fazlası israf
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2017 20:36
akıllı adamın hali başka (ultrAslan) ; arkadaş çok doğru demiş . .
hareket edip arada mola verirsen sağlığını kaybetmezsin . .
çünki 12 saatten fazla görsel sanatlarla meşgul olan var ( video oyunları)
hiçbişe olmuyor, zate nasıl yaşayacağına irade edemezsin ( !)
kaderde ne yazıyosa ( kurgu ilahi)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uzun süre konsolun başında oturan Türk oyuncu hastanelik oldu
İlginizi Çekebilir