Uzun zamandır elinde rekor tutan oyuncu, sıralamadan silindi

Mehmet Atilla Turan 16.04.2018 - 18:38
Billy Mitchell'in ismi Guinness Dünya Rekorları'ndan kaldırıldı.

Daha öncesinde de garip davranışları ile dikkat çekmeyi başaran Billy Mitchell (diğer adıyla "King of Kongs"), şu ana kadar elinde bir sürü rekor tutmayı başarmış nadir insanlardan biri olarak sayılıyordu. Donkey Kong Jr.'da 1 milyon barajını geçen tek insan olan Billy Mitchell, aynı zamanda Pac-Man'de de büyük bir skora imza atarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başarmıştı. Fakat oylama enstütisi olan Twin Galaxies bir yanlışı fark etti ve bunu Guinness'e belirtti.

Elbette Billy bu durumdan pek de hoşnut değil

Twin Galaxies'in belirttiğine göre Billy'nin çıkardığı yüksek puanlar aslında emülatörler yardımı ile yapılmış bulunuyor, yani asıl arcade makinesinde değil. Durum böyle olunca da rekor hakikiliğini kaybediyor. Guinness buna karşılık Billy Mitchell'in ismini rekor kitabından ve verilerinden sildi. Bunun sonucunda ise Donkey Kong Jr.'da 1 milyon barajını geçmiş kişi sayısı ise sıfıra düşüyor.

DK Jr.'da tam tamına 1,062,800 puan çıkarmayı başaran Billy'nin ünü aslında popüler kültüre de yayılmıştı. Geçtiğimiz senelerde aktif bir dizi olan Regular Show (bize uyarlanmış adı ile Sürekli Dizi)'de görünen Billy Mitchell, bir bölümde arcade makinesinde bulunan en yüksek skora sahipti.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2018 17:32
enstütisi ??? "enstitüsü"
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2018 13:14
Başlık hangi dilde?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2018 02:48
Ne oldu Billy? Söylemiştim sana. Bunların dünyası böyle oğlum kılıfına uydurur, kılıf uydurur harcarlar adamı. Geçeceksin guinness falan kendi kitabını yazacaksın. Sende onları sokmayacaksın. Kim takar guinness diyerek bakacaksın oyununa. Soksalar da girmeyeceksin, yol vereceksin. Onlar kim ki?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Uzun zamandır elinde rekor tutan oyuncu, sıralamadan silindi
İlginizi Çekebilir