Valorant kapalı betasında bulunan hileciler hala yasaklı

Mehmet Akif Zımba 8.06.2020 - 13:29
Riot Games'in yeni rekabetçi oyunu Valorant için geliştirilmiş olan anti hile yazılımının, hileciler için nasıl işlediği konusunda bazı açıklamalar yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Riot Games tarafında oyuncuların beğenisine sunulan Valorant için, beta sürecinde, söylenildiği gibi, bulunan hileciler yasaklanmıştı. Riot Games ekibi, bu konuda ciddi olduklarını ve hilecilerin oyuna geri dönememesi için gerekli her şeyi yaptıklarını da bildirmişti.

Görünen o ki, bu sözlerinde gerçekten de ciddilermiş. Bunu söylememizin sebebi ise, Valorant'ın kapalı betasından beri hesapları yasaklanmış olan oyuncular, beta sonrası dönemde de oyuna erişim sağlayamıyorlar.

Valorant kapalı betasında bulunan hileciler hala yasaklı

Valorant hileciler için aldığı kararlarda ciddiliğini koruyor

Valorant için geliştirilmiş olan Vanguard anti hile yazılımı, birkaç dezatavantajına göre, işini yapıyor gibi görünüyor. Bu yazılımın başındaki kişi olan Paul Chamberlain, IGN ile yaptığı bir röportajda, şu sözlerine yer veriyor:

"Hile kullanımından dolayı yapılan hesap yasaklamaları kalıcıdır. Bu başlık altında yasaklanan birçok hesap aynı zamanda, donanım yasaklaması almış oluyor. Bunun anlamı ise, eğer hile kullanımından dolayı yasaklanmışsanız, oyuna tekrar erişmeye çalıştığınızda izinizi bulup, bu durumun gerçekleşmesini engelliyoruz."

Şimdiye kadar bu kategoride yapılan yasaklamalara sahip olan oyuncuların, oyuna erişmesi engellenmiş durumda. Aynı şekilde Riot Games, birçok yasaklamayı da kaldırılmış durumda. Bu yasaklamaların hepsinin kalıcı olmadığını da söyleyen ekip, dönemsel olarak bu yasaklamaları tekrar tekrar inceliyor.

Bu dönemsel inceleme sürecinde, pek de şüpheli olmayan birkaç hesabın yasaklamaları kaldırıldığı da söyleniyor. Yine de bir sonraki inceleme dönemine kadar, Riot Games başka bir donanım yasaklamasını daha kaldırmayacaklarının da altını çiziyorlar.

Riot Games'in anti hile ekibinde görev alan mühendislerden Phillip Koskinas, geçtiğimiz ay içerisinde yapılan yasaklamaları açıklamıştı. Bu süre içerisinde yapılan yasaklamaların sayısı ise, bir hayli fazla. Yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz ay içerisinde, 8873'ten fazla oyuncunun Valorant'a erişimi yasaklanmış durumda.

Yine aynı açıklamanın devamında, oyun çıktığında yasaklanan hesapların bazılarının oyuna geri dönebileceğinden bahsediliyordu. Ancak bu yasaklamaların, sadece karşılaşmalara özel yapılan yasaklamalardan seçileceği de belirtilmişti. Üstelik bu hesapların yasaklarının kaldırılması için, özellikle donanım yasaklaması alınmamış olması gerekiyordu.

Riot Games, bu konuda ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hile yapan oyuncuların, hem kendilerinin hem de rakiplerinin oyun zevkini kötü yönde etkilemesi, gerçekten de kabul edilemez bir durum. Bu yüzden bu konuda Riot Games'in, oldukça doğru bir yol izlediğini söylememiz gerekiyor. Bu durum, oyunu severek oynayan oyuncular için de geçerli olacaktır.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 11:56
Bu hilecileri engelediklerin de başka hesap giremiyorlar mı yada cihaza format atıp giremezler mi tam olarak nsl engelliyorlar bunları çünkü halen hileci olup ceza yiyenler başka hesap açıp pubg oynuyor bizleri bezdiriyorlar. Bu ceza sistemi mi anlamadim işin doğrusu
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 17:42
pubg mobil yada pubg pc de oluyormu bilmiyorum..ama yaptiklari sey donanim ban 'ı. hilecilerin ekran karti,hdd,anakart artik her neyse bu donanimlarin donanim kimliklerini aliyorlar oyuna girmek istedikleri zaman bunlardan birinin kimligi ile eslerise istedigin kadar hesap ac hileciler anlasiliyor.
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 17:13
Donanım banı mesela gtx 1050 var ve ban yedin intelinde i7 din var donanım bakında işlemci veya ekrankartı yani bilgisayarın donanım bileşenlerinden birini değiştirmek gerekmekte
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 00:39
Riot Gamesin Valorant Anti-hile politikasını doğru bulmuyorum. Aşırı agresif yazılımların oyuncularına daha çok zarar vereceğini düşünüyorum. Madem hileden bu kadar çekiniyorsun git oyunu sadece konsola yap?
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 17:15
Kardeş cs konsolda olsa iyi olur muydu böyle düşün fos oyunları (bazıları hariç ) konsolda olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 16:28
Darısı tüm oyun firmalarının başına olması gereken zaten buydu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valorant kapalı betasında bulunan hileciler hala yasaklı
İlginizi Çekebilir