Valve aslında o kadar da özgür değilmiş

Murat Halilbeyoğlu 17.05.2012 - 12:17
Portal'ın yaratıcısından ters düşen sözler
Portal'ın yaratıcısı Kim Swift, Valve'ın övündüğü serbest çalışma politikasını çürütecek açıklamalarda bulundu. Swift, durumun tam aksine firmada bir hiyerarşinin olduğunu açıkladı. Bundan birkaç hafta önce Valve'ın yayınladığı "Çalışanın el kitabı"nda ise şirkette bir hiyerarşinin olmadığı vurgulanıyordu.

Şu sıralar Airtight Games'te bulunan ve Square Enix için Quantum Conundrum adlı oyunda çalışan Swift verdiği röportajda yine de eski şirketinin hakkını yemeyerek "Herşeye rağmen pek çok yerden daha esnek bir yönetim zinciri mevcut" dedi.

Valve aslında o kadar da özgür değilmiş
"Sanırım bana göre Valve mevcut düzendeki pek çok yerden daha çok özgürlük sağlayan bir firma ancak 'Bizde hiyerarşik bir yapı yok' sözüne de katılamam. Onlarda bir hiyerarşi var. Yönetim yapısı mevcut, yönetim kurulu mevcut, bir de Gabe Newell var. Bu adamlar firmanın en tepesinde bulunuyor  ve işlerin nasıl yürüyeceğine dair fikirler üretiyorlar."

"Çalışmak istediğiniz projeyi kendiniz seçiyorsunuz ancak yine de sahne arkasında firma adına fikirler veren kişiler de mevcut. Bana göre bu normal bir durum. Zaten bir hiyerarşi yapısına hiç sahip olmayan firmada işler allak bullak olur."

Swift Airtight Games'de, Valve'da Portal'ı yaratırken ki zamanından daha sakin bir dönemde bulunduğunu da belirtti.

"Burada kesinlikle kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum. Valve'dan ayrılmamdaki sebeplerden bir tanesi de dışaıda neler olup bittiğini görmek ve bana kişisel olarak daha iyi oturacak birşeyler olup olmadığını bulmaktı ki onu da burada buldum."

Bu tatlı bayana bizleri Portal ile tanıştırdığı için teşekkür ediyor ve yeni kariyerinde başarılar diliyoruz. 
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 16:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve aslında o kadar da özgür değilmiş
İlginizi Çekebilir