Valve çalışanı Steam Deck M.2 SSD güncellemesi hakkında uyardı

Batuhan Bolat 26.06.2022 - 21:47
Bir Valve geliştiricisi, Steam Deck'lerinin depolama kapasitesini daha yüksek hafızalı M.2 sürücülerle genişletilmesini sağlayan mod kullanan oyuncuları uyardı.

Steam Deck standart olarak yalnızca en küçük M.2 sürücülerini yani 2230 serisini destekliyor. Bununla birlikte bir Twitter kullanıcısı konsolun daha büyük boyutlarda çalışabilmesi için Steam Deck'ini modifiye ederken kendi resimlerini yayınladı. Ardından bir çalışan ise uyarılarda bulundu.

Valve geliştiricisi Steam Deck hakkında uyardı

Valve'de şu anda Steam Deck üzerinde çalışan bir tasarımcı olan Lawrence Yang, Twitter'da depolama kapasitesini daha yüksek hafızalı M.2 sürücülerle genişletilmesini sağlayan modu anlatan GameSpot makalesine yanıt verdi. Yang, "Merhaba, lütfen bunu yapmayın. Şarj cihazı IC çok ısınır ve yakındaki termal pedler hareket ettirilmemelidir. Ayrıca, 2242 m.2'lik sürücülerin çoğu, Deck'in tasarlandığından daha fazla güç çeker ve daha fazla ısınır. Bu mod çalışıyor gibi görünebilir ancak Steam Deck ömrünü önemli ölçüde kısaltacaktır." cümlelerine yer verdi.

Bu uyarılar içerisinde sistem içindeki termal pedlerin hareket ettirilmesi de içeriyordu. Twitter kullanıcısı @TheSmcelrea ise Valve'nin uyarılarını dikkate almamış gibi görünüyor. Her ne kadar Valve, sistem modlamasına açık olsa da, yedek veya ek parçalar sağlamak için iFixit ile ortaklık kurmuş hatta oyuncuların cihaz için kendi 3D yazıcılarından çıkartabilecekleri köşe korumalarının CAD dosyalarını sağlamış olsa bile uyarılar dikkate almaya değer görünüyor. Özellikle de cihazın tasarımcılarından olan Yang bu işleme oldukça karşı çıkıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 23:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve çalışanı Steam Deck M.2 SSD güncellemesi hakkında uyardı
İlginizi Çekebilir