Valve, çok önemli üç geliştiriciyi bünyesine kattı

Murat Sağlam 17.05.2011 - 15:58
Valve: "Biz, işe hep adam alıyoruz zaten"
Valve, oyun dünyasında oldukça sağlam yere sahip üç oyun geliştiricisini bünyesine kattığını açıkladı. Bu üç isim de oyun dünyasının yaşadığı neredeyse bütün çağlara tanıklık edebilmiş önemli isimler. Michael Abrash, Scott Ludwig ve Mike Sartain, üçü de oyun geliştiricisi olarak Valve ile sözleşme imzaladıklarını duyurdular. Peki bu insanlar kim?

Valve, çok önemli üç geliştiriciyi bünyesine kattı
Öncelikle Michael Abrash'tan başlayalım çünkü o, deneyimi otuz yılı aşkın bir seçkin oyun programlayıcısı. Erken doksanlı yıllarda Id Software'in çığır açan Doom projesinde emeği geçen ve Quake için yeni teknolojiler yaratan bir isim.

Yazılım render, dil ve mikroçip mimarisi oluşturmak için hem Microsoft ve Intel tarafından işe alındı. Gabe Newell onun için " Sanki onu dünya varolduğundan beri işe almaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde onunla yemek yerken kendisine şöyle sordum: 'Eh, artık bizimle çalışmaya hazır mısın?' "

Scott Ludwig ise oyun dünyasında isim yapmış biri olmasa da Newell tarafından "çok yetenekli ve etrafında çalışan herkesin daha iyi çalışmasını sağlayan bir insan" olarak tanımlanıyor.

Son olarak Mike Sartain, Bungie ile çalışan ve HALO'nun en önemli yapımcılarından birisi olarak gösteriliyor. Newell bu üç isimle de çalışma fırsatları olduğu için hayatından çok memnun olduğunu belirterek, işinde yeterli olan elli kişiyi daha işe alacaklarını söyledi.
Yorumlar 33
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 16:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve, çok önemli üç geliştiriciyi bünyesine kattı
İlginizi Çekebilir