Valve oyuncu sayısı koronavirüs sayesinde zirveyi gördü

Berat Darıcı 16.03.2020 - 14:02
Valve oyuncu sayısı hem Steam hem de Counter-Strike: Global Offensive için zirveyi gördü. Koronavirüs oyun sektörünü hem iyi hem kötü yönden etkiliyor.

Valve için işler oyuncu sayısı konusunda iyiye gidiyor. Counter-Strike: Global Offensive ve Steam üst üstte eş zamanlı oyuncu sayısı konusunda yeni rekorlara imza attılar. Elbette konunun koronavirüs ile alakası da büyük.

Steam eş zamanlı oyuncu sayısında 20 milyonu geçti. Counter-Strike: Global Offensive ise 1 milyon barajını geçti. CS:GO Twitter hesabı üzerinden oyunculara 1 milyon anlık oyuncu rekoru için teşekkür edildi. Steam tam olarak 20,313,476 eş zamanlı oyuncuya ulaşırken Hidden Path Entertainment Valve tarafından geliştirilen Counter-Strike: Global Offensive 1,007,062 oyuncuya ulaştı.

Birçok insanın karantinaya alınması ya da evlerinden çıkmak istememesinin elbette bunda büyük etkisi var. Özellikle rekorların Çin'in akşam saatlerine denk gelmesi gözlerden kaçmayan detaylardan bir tanesi.

Valve oyuncu sayısı iyiye gitmiş olabilir. Fakat  koronavirüs oyun sektörünü bir taraftan da kötü yönde etkilemekte.

Valve için işler iyi gidiyor olabilir, fakat koronavirüs oyun sektöründe kötü etkilerde bıraktı. Grand Theft Auto geliştiricisi Rockstar Games koronavirüsü sebebiyle uzaktan çalışma kararı aldı. Pek çok geliştirilmekte olan oyunda koronavirüs yüzünden daha yavaş geliştirilmekte. Mount and blade bannerlord'in türk geliştiricisi  TaleWorlds Entertainment'da uzaktan çalışma kararı alan firmalardan bir tanesi. Microsoft, Electronic Art ve Bungie olmak üzere pek çok yapımcı firmada uzaktan çalışanlar kervanına katılmış durumda.

Valve oyuncu sayı koronavirüs sayesinde zirveyi gördü

Şanslı yapımlar arasında yer alan diğer bir oyun ise Call of Duty: Warzone, ilk 4 günde 15 milyon oyuncuya ulaşan ücretsiz oyun 2 ayrı mod sunmakta. Hayatta kalma ve en çok parayı toplama üzerine odaklanan modlar, oyuncu tarafından büyük ilgi gördü. Tam da karantina döneminde çıkış yapan oyun şu anda beta olarak oynanabiliyor.

Kısacası üretimler yavaşlarken, hali hazırda çıkışını yapmış ve oynanan yapımlar hız kazanmış durumda. Koronavirüs film ve dizi sektörünü de aynı mantıkla etkiledi. Filmler çıkışlarını ertelerken çekimleri süren filmlerin çekimleri ise iptal edilmeye devam ediyor. Diğer taraftan insanlar Netflix üzerinden hiç olmadığı kadar dizi ve film izliyor. Çünkü evden çıkmak artık dünya genelinde problem olmuş durumda. The Witcher dizisinin yeni sezon çekimlerine de 2 haftalık bir ara verildi.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 16:53
Pc lere uzakdan bağlanır öyle çalışırlar bazen render almak için ajansa bağlandığım gibi ama evlerinde aynı ciddiyetle çalışmaz kimse .
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve oyuncu sayısı koronavirüs sayesinde zirveyi gördü
İlginizi Çekebilir