Valve Steam Deck'e özel oyun çıkarmayacak

Murathan Özlü 1.12.2021 - 17:34
Valve, hali hazırda taşınabilir ufak bir bilgisayar olarak gördüğü Steam Deck'e özel oyun çıkarmayacak ve PC sahiplerine haksızlık yapmayacak.

Valve, son dönemdeki en iddialı projesi Steam Deck'e özel oyun çıkarmayacak. Valve, oyun geliştiricilerine yönelik  yayınladığı "Sıkça Sorulan Sorular"  listesinde firma konuya son noktayı koydu. Valve, Steam Deck'in en temel vaadinin taşınabilir bir bilgisayar olması ve sahip olduğunuz Steam kütüphanesindeki her oyunu çalıştırabilmesi olacağını hatırlattı.

Steam Deck'e özel oyun gelmeyecek

Steam Deck için "özel oyun" çıkarmayı planlamayan Valve, diğer oyun geliştiricilerinden de aynı tutumu bekliyor.

" Bu bizce hiç mantıklı bir durum değil" şeklinde yazan Valve " Bu bir PC ve  aynı bir PC gibi oyunları çalıştırmalı" ifadelerini kullanıyor.  Valve ayrıca, Steam Deck'in VR oyunları çalıştırma amacıyla tasarlanmadığını ancak teknik olarak yine de bunun mümkün olduğunu belirtmiş.

Steam Deck'e özel oyun

Valve'ın Steam Deck için özel oyun çıkaracağı iddiasını ortaya atan kişi, Tyler McVicker adındaki Youtuber. McVicker, 27 Kasım'da yayınladığı videosunda Valve'ın Half-Life Citadel adında "Half-Life temalı bir FPS/RTS oyunu, Steam Deck'e özel olarak geliştiriliyor" ifadelerini kullanmış.

Valve konuyla alakalı olarak " Tyler'ın tutkulu bir oyuncu olduğunu biliyoruz ancak Valve'ın içerisinde neler döndüğüne dair bilgisi yok. Üzerinde çalıştığımız veya çalışmadığımız her türlü projenin duyurusu bizden gelecektir." ifadelerini kullandı.

Valve'ın geçen ay yayınladığı duyuruya göre Steam Deck çıkış tarihi 2022'ye ertelendi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve Steam Deck'e özel oyun çıkarmayacak
İlginizi Çekebilir