Valve ve FBI Alman hacker’a yem attı

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Valve ve FBI Alman hacker’a yem attı


Yapımcı stüdyo Valve Software (Half Life) FBI ile birlikte hacker olduğu sanılan Alman Axel “Ago” Gembe’yi ABD’ye çekmeye çalışmış. Fakat teklif edilen iş sözleşmesinin yerine tutuklama kararı bekleyecekmiş.

Takvimler 2003’ü gösterirken Alman Hacker Axel Gembe’nin o sıralar henüz yayımlanmamış olan Half Life 2’nin kaynak kodunu Valve Software’nin dahili ağına girerek çalma eylemine iştirak ettiği iddia ediliyor. Geliştirici ekip Freiburg’lu hacker’i FBI’nın da yardımıyla sahte bir iş teklifiyle ABD’ye çekip orda tutuklamayı denemiş. Haber Amerika’lı dergi Wired’de yer aldı.

Olay o zamanlar yankı uyandırmıştı; zira Valve’nin yöneticisi Gabe Newell meseleyi kamuya duyurup bir forum mesajında teşebbüsü için destek aradığını belirtmişti. 2004 şubatında Gembe, Valve’ye haber verip sadece Half Life 2’nin geliştirilmesini gözlemlemek istediğini ve şirketin ağına girme metodunu kazara gerçek yazılım hırsızlarına kaptırdığını iddia etmişti.

Bunun hemen akabinde Gembe muhtemel bir iş sözleşmesi için Valve’yle düzenli olarak irtibatta bulunmuş; fakat buna rağmen Valve'nin Seattle'de bizzat tanışıp buluşma davetini reddetmiş. Geldiği halde tutuklanmasıyla neticelenecek olan bu tavrının nedeni ise hâlen bilinmiyor

KAYNAK
Valve ve FBI Alman hacker’a yem attı
golem.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve ve FBI Alman hacker’a yem attı
İlginizi Çekebilir