Valve ve HTC'den yeni bir "Sanal Gerçeklik" cihazı

Furkan Sakoğlu, Çağlar Avcıl 2.03.2015 - 09:56
Sanal Gerçeklik yarışı hızla devam ediyor
Mobile World Congress'te büyük firmalar yeni mobil cihazları ile gövde gösterisi yaparken, HTC "Sanal Gerçeklik" yarışına da dahil olacağını açıkladı. Üstelik arkasına Valve'i alarak. HTC Vive adı verilen sanal gerçelik cihazı tıpkı Oculus Rift gibi çalışıyor. HTC'nin yaptığı açıklamaya göre "geliştirici sürümünün" Mart ayına kadar hazır olacağı, tam sürümün ise bu yaza yetiştirileceği belirtildi.

Valve ve HTC'den yeni bir "Sanal Gerçeklik" cihazı
Sanal gerçekçilik başlığının bu sene piyasaya sunulacağı ve 1200x1800 çözünürlüğünde 90fps'de çalışacağı belirtildi.

Bu cihazın teknik özelliklerine gelecek olursak, Vive gayosensör, aselerometre ve lazer pozisyon sensörleriyle beraber hareketi bir açının 10'da biri hassaslığında takip edebiliyor. Ayrıca Steam VR istasyon cihazlarıyla da eşleştirilebilerek kullanıcının 15x15 feet (4.5x4.5 m)lik bir alanda fiziksel pozisyonunu belirleyebiliyor.

HTC ayrıca cihaz için hareket sensörü içeren birkaç çift ergonomik kontrolcü de geliştirmiş. Bu kontrolcüler de (sadece oyunlarda değil) bazı çeşitli deneyimleri yaşamak için tasarlanmış.

HTC kendileri ve Valve arasındaki stratejik bir ortaklığın ürünü olduğunu belirtti ancak Valve’dan bu konuda  henüz hiçbir yorum gelmedi. Valve’ın Steam makinelerinde olduğu gibi bir çok şirketle bu konuda ortaklık kurmuş olması muhtemel.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 19:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve ve HTC'den yeni bir "Sanal Gerçeklik" cihazı
İlginizi Çekebilir