Valve yetkilileri, Steam Machine'leri sessiz sedasız terk etti

Furkan Güler 3.04.2018 - 10:28
Bir zamanlar Steam Machine diye bir oyun konsolu vardı.

Valve'ın PC sistemlerini ev ortamına taşıyacak projesi olan Steam Machine'i belki hatırlayanlarınız vardır. Çıktığı dönemde konsolların en büyük rakibi olarak gösterilen ancak bugünlerde esamesi okunmayan cihazlar olan Steam Machine'ler, sessiz bir şekilde Valve tarafından rafa kaldırılmış gibi gözüküyor. Çünkü geliştirici ekip, Steam Machine'lerin olduğu kısmı, Steam'de göstermemeye başladı. Ancak cihazların hala perakendeciler tarafından satışta olduğunu belirtelim. Muhtemelen üreticiler ellerinde kalan ürünleri satmaya çalışıyorlardır. Fakat Valve, artık tamamı ile Steam Machine'leri video oyun tarihinin tozlu raflarına kaldırmış diyebiliriz. İlk baştan itibaren pek ilgi çekici bir yatırım olamayan bu cihazlar, Linux tabanlı Steam OS işletim sistemini kullanıyorlardı. Linux tabanlı olduğu için sadece Windows üzerinde çalışan oyunlar bu güçlü cihazlarda açılamıyordu.

Steam Machine'ler, Valve tarafından rafa kaldırıldı

Hatta bazı kullanıcılar Steam Machine'leri satın alıp, içine Windows yükleyerek normal bir PC olarak kullanmaya başlamışlardı. Son olarak Steam Machine tarafının en büyük üreticilerinden bir tanesi olan Maingear Drift, çoğu cihazının stoğunu tamamen sitesinden silmiş durumda.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 10:47
avrupada playstationun önüne geçemezler amerika zaten xboxcı
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 16:28
plast veya xbox ıle ne alakası var onu anlamadım ben istatistikleri bir kontrol et bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 12:19
AKıl var mantık var zaten. Linux nedir yahu. Böyle bir proje için çok gereksizdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 10:56
Zararını da biz oyunculardan çıkarıyorlar. Devlet idaresinden farkları yok. Hata mı yaptın, halka vergi, zam. Sonraki yüzyılda, 9-10 yaşındaki çocuklar, bugünün yöneticileri gibi yönetebilecek, bilgiye sahip olacaklar. Günümüzde ise bu rakamlar 11-12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve yetkilileri, Steam Machine'leri sessiz sedasız terk etti
İlginizi Çekebilir