Valve'ın İlk Left4Dead Prototipi Sızdırıldı

Tunay Şahin 27.11.2023 - 14:00
Half-Life'ın 25. yıldönümünde, Valve tarafından yanlışlıkla sızdırılan ilk Left4Dead prototipinin aslında bir Counter-Strike modu olduğu ortaya çıktı.

Half-Life'ın 25. yıldönümünü kutlamak üzere Valve, oyunu güncellemekle kalmadı, Counter-Strike 1.6'ya da yenilikler getirdi. Ancak bu süreçte, oyun dünyasında Left 4 Dead'in orijinal prototipi heyecan yaratan bir sızıntıya sebep oldu.

Left4Dead Aslında Counter-Strike 1.6'ın Bir Moduymuş

Bu prototip, "Terror Strike" adı altında, aslen Counter-Strike: Condition Zero için geliştirilmişti. Oyun, Counter-Strike silahları kullanılarak, zombi gibi saldıran yapay zekalı Counter-Teröristlere karşı mücadele edilen beyaz kutulu bir haritada geçiyor.

Valve çalışanı Gabe Follower, sosyal medyada prototipi paylaşarak bu gizemi ortaya çıkardı. En eski Left 4 Dead prototipi, yanlışlıkla son Counter-Strike 1.6 güncellemesine eklenmiş ve topluluk tarafından keşfedilerek oynanabilir hale getirilmiş.

Left4Dead Aslında Counter-Strike 1.6'ın Bir Moduymuş

"The One Epicplayer" adlı bir kullanıcı, bu haritayı aktararak oynanabilir hale getirdi. Oyunda amaç, zombiler tarafından saldırıya uğrarken belirli bir binaya bomba yerleştirmek. İlginçtir ki, bomba yerleştirildiğinde ölü zombiler yeniden canlanıyor ve oyuncuya saldırıyor.

Bu, Left 4 Dead için bu yıl sızan ikinci prototip. İlk sızıntı, Counter-Strike: Source tabanlı ve işlevsel olarak benzerdi. Bu sızıntılar, Left 4 Dead'in gelişim sürecine dair ayrıntılı bilgiler sunuyor.

Valve'ın bu hatayı kasıtlı olarak yapmış olma ihtimali düşük görünüyor. Şirket, Half-Life'ın 25. yıldönümü belgeselindeki bir hatayı da düzeltmiş gibi görünüyordu, ancak bu düzeltme de önceden planlanmıştı.

İlginizi Çekebilir: Left 4 Dead 3 bir kez daha ortaya çıktı!

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 12:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.11.2023 17:25
Ben böyle bir şey bulamadım.
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2023 10:27
"Valve Leaked Left 4 Dead's PLAYABLE PROTOTYPE" yaz çıkar. Dümdüz sokaklı map yapmışlar ama texture yok her şey beyaz, ışıklandırma tam Left 4 Dead tarzı. CS1.6'da CT olarak tek başına bıçaklı T'lere sıkıyosun. Zombi modlarından hallice yani, daha early prototype olamaz herhalde :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Valve'ın İlk Left4Dead Prototipi Sızdırıldı
İlginizi Çekebilir