Vatikan'ın geliştirdiği Pokemon Go'da aziz ele geçiriyorsunuz

Furkan Güler 24.10.2018 - 15:10
Yani şimdi ne gerek vardı?

Çıktığı dönemde dünyayı kasıp kavuran ve milyonlarca oyuncuyu kendine bağımlı yapan Pokemon Go, bu kez Vatikan'ın elinde düştü. Pokemon Go'nun popülaritesinden yararlanmak isteyen Vatikanlı yazılımcılar, Pokemon Go'ya oldukça benzeyen bir oyun yaptılar. JC Go adını alan oyunda, Vatikan'ın oyunculara verdiği görevler yerine getiriliyor. Ancak Pokemon Go'dan farklı olarak oyunda Pokemon avlamak yerine din adamları topluyorsunuz. Ayrıca onlarla savaşmak yerine, sorulara cevap verip din adamlarını ekibe dahil ediyorsunuz. İnsanları Hristiyanlık açısından bilgilendirmek amacıyla yapılan bu oyun sonrasında oyuncular, oyunu merak edip oynamaya başladı bile.

Vatikan'ın yaptığı Pokemon Go benzeri oyun

Vatikan'ın geliştirdiği Pokemon Go'da din adamı yakalıyorsunuz

Diğer bir taraftan bu oyunun, Pokemon Go'yu kopyalayan ilk oyun olmadığını belirtelim. Daha öncesinde The Walking Dead: Our World, Ghostbusters World ve Jurassic World Alive gibi oyunlar da Pokemon Go'nun bu ünlü yapısını kendilerine göre uyarlamışlardı. Bakalım ilerleyen günlerde Vatikan'a karşı cevap olarak İslam aleminden benzer bir oyun çıkacak mı?

Oldukça hassas olan bu dinsel konularda oyunu geliştiren geliştiriciler, oyunu piyasaya sürdükten sonra olumsuz eleştiriler almışlardı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Vatikan'ın geliştirdiği Pokemon Go'da din adamı yakalıyorsunuz
İlginizi Çekebilir