Ve Kinect Türkiye'de!

Merlinin Kazanı 26.11.2010 - 09:55
Oyun Dünyasında Devrim; Xbox 360 Kinect Türkiye’de
Xbox 360® Kinect™ alıcısı oyun oynama şeklinizde devrim yaratıyor; kumanda sizsiniz… Etrafınızdaki tüm eşyaları kaldırın ve hareketlenin, sonrasında neler olduğuna inanamayacaksınız…

Oyun dünyasında devrim niteliği taşıyan Xbox 360 Kinect resmi olarak Türkiye’de  www.aralgame.com adresinden 299 liraya satışa sunuldu.  Kinect Adventures oyunu ile oyunseverlerin beğenisine sunulacak olan Xbox 360® Kinect™, oyunculara hareket özgürlüğünün kapılarını açıyor.

Ve Kinect Türkiye'de!
Xbox 360® Kinect™ ile isterseniz aile boyu oyun oynama zevkini yaşayın, isterseniz arkadaşlarınız ile eğlenceli vakit geçirin. Kinect kişiye özel görüntü algılama, tek aksesuarla iki kişi oynama ve birçok özelliği ile oyun dünyasını büyülemeye geliyor.

Kinectin Türkiye’de ilk kez www.aralgame.com üzerinden satıldığının altını çizen Aral Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, “Kinect Avrupa ile aynı fiyattan satışa sunuldu. Ancak oyunlardan da bilindiği gibi ÖTV engeli ne yazık ki tüketicilerimizi ve fiyatlarımızı etkileyecek” dedi.

Kinect Nedir ?

Projenin amacı bilgisayar ortamında herhangi bir kontrol çubuğu veya kumanda kullanmadan, sadece el hareketleriyle oyun oynayabilmektir. Bunun yanında ses de ayrı bir işletimi için geçerlidir. Özellikle hareketli, maceralı oyunlarda bu sistemin çok kolaylık getireceğine inanılıyor. Kinect sisteminin el, kol hareketlerini algılaması ise kızılaltı ışın yayan projektörlerle gerçekleşiyor. Bu ışınlar görünmüyor. Işınların elde ettiği veriler, CMOS algılayıcılarında komuta çevriliyor. Bu sayede oyuna komut gidiyor. İşletim sisteminin kalitesinin yanı sıra bu komutlar bir saniyeden çok daha kısa zamanda ulaşmaktadır. 3. boyut grafiğinde gerçekleşmesi gereken hızlı komutları ise bilgisayara ait olan yazılım sağlıyor. Yani "Kinect", sadece komutları ulaştırmakla sorumludur.

Ve Kinect Türkiye'de!
Kinect sistemi, oyuna başlama komutu verilince kızılaltı ışın yaymaya başlar. Çok kısa süre içerisinde oyuncunun baş, gövde, kol, el, ayak gibi kısımlarını ve bu kısımların geçebileceği yerleri algılar. Bu algılama başarıyla gerçekleşince oyunda Kinect kullanılabilir. Kinect'in bu organları ve geçebileceği yerleri bilip, algılaması kendisinde bulunan yazılımdan dolayıdır. Kinect'e dahil olan bu özel yazılımda insanın yapabileceği milyonlarca hareket ve bulunabileceği milyonlarca durum bulunmaktadır. Kinect’in yazılımı oyuncunun hareketlerini eşleştirerek sisteme yolluyor. Bu sayede Kinect, bunların yardımıyla algılayabilmektedir.

Xbox 360® Kinect™ uyumlu oyunlardan bazıları;

- Harry Potter the Deathly Hallows Part 1
- EA Sports Active 2
- Sonic Free Riders
- Paws and Claws
- Dance Evolution
- Crossboard 7
- Sports Island Freedom
- UFC Trainer

- Basın Bülteni
Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ve Kinect Türkiye'de!
İlginizi Çekebilir