Ve MK Okuru en iyi platformu seçti

Murat Halilbeyoğlu 3.09.2012 - 12:54
İşte sonuçlar
Çok uzun zamandır aklımızdaydı ancak bir türlü "Ne zaman" sormalıyız kararını verememiştik nitekim gerek Merlin'e Sorun'a yönelttiğiniz sorulardan gerek ise sitenin youm kısımlarında yaptığınız tartışmalardan artık zamanının gelip te geçtiğini fark ettik ve o nihai sotuyu siz okurlarımıza sorduk.

MK Okurları için hazırladığımız geçen haftaki anketimizde sizlere temel olarak en iyi platformun hangisi olduğunu sorup altı seçenek sunmuştuk, lakin biz de bunların içinden sadece üç tanesinin esas ilgiliyi çekeceğini tahmin ediyorduk ki yanlış çıkmadı.

Ve MK Okuru en iyi platformu seçti
Yukarıda gördüğünüz anket sonuçları ile MK Okuru'nun yıllardır süren "PC mi, PS3 mü yoksa Xbox 360 mı?" tartışması artık nihai bir sonuca ulaştı. Elbette içinizde "Bu doğru değil" şeklinde itiraz edenler çıkabilir nitekim bunlar sizlerin oyları sonucunda bir hafta içinde belirlendi.

Sonuçlara geçecek olursak PS Vita, Nintendo 3DS ve Wii'nin neredeyse hiç oy almadığını ve hepsinin %1'lik oranda kaldığını görüyoruz.

Gelelim üç assolistimizde. Listede özellikle merak ettiğimiz üç platformdan PC %58'lik bir oranla açık ara lider olduğunu görüyoruz. Onun ardından ise %30'luk oranla Sony'nin konsolu PlayStation 3 geliyor. Exclusive ve Türkçe oyunları ile öne çıkan konsolun bu derece oy almasındaki en büyük nedenlerden bir tanesi de sanırız Türkiye içinde resmi satışının bulunması. Microsoft'un konsolu Xbox 360 ise %10'luk bir oy oranı ile üçüncü sırada yer almış durumda.

Evet, işte tamamen siz MK Okurları tarafından belirlenmiş olan anket sonuçları böyle. Resmi bir şekilde ortaya koyulduğu için şunu diyebiliriz ki, Merlin'in Kazanı'ndaki okurların yarısından fazlası platform olarak PC'yi tercih ediyor. Her ne kadar konsolların belli başlı avantajı olsa da insan geçmişinden kopamıyor belki de.

Lakin merak ettiğimiz bir diğer konu da yeni nesil konsollar. Onları da aramızda gördükten bir süre sonra bakalım benzer anketin sonucu nasıl çıkacak?

Şimdi sırada yeni anketimiz var.

Yorumlar 127
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 07:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ve MK Okuru en iyi platformu seçti
İlginizi Çekebilir