Ve Norveç'te yasak başladı

Murat Halilbeyoğlu 30.07.2011 - 13:19
Korkulan oldu, insanlar tedirgin
Geçtiğimiz günlerde Norveç'te yaşanan katliam bütün dünyayı şok etmişti. Uzun yıllar boyunca dünyanın yaşanılacak en iyi yerleri listesinde sürekli olarak ilk 3'te yer alan ülkede gerçekleşen bombalı saldırı ve ardından da Utoya adasındaki silahlı katliam tüm düyanın "Neler oluyor?" sorusunu sormasına sebep oldu.

Hatırlarsanız bu vahşetten sonra Avusturalya'daki Hristiyan birliği şiddet içerikli oyunların ülke içerisinde yasaklanmasını talep etti. Her ne kadar bu baş kaldırı kendi ülkelerinde bir sonuca ulaşmazken mağdur ülke Norveç'te işler biraz daha alengirli bir halde.

Nitekim Coop Norway adlı perakende firması ülkede 51 adet oyun markası ve oyuncak satışını durdurmuş bulunuyor. Yasaklanan oyunlar arasında CoD4: Modern Warfare ve World of Warcraft da mevcut. Özellikle bu iki oyun katliamın sahibi Anders Behring Breivik'in hazrılık amacı ile daha öncesinden sürekli oynadığı oyunlar olarak gösteriliyordu.

Ve Norveç'te yasak başladı
Bir Norveç gazetesinin haberine göre Coop Norway Retail'ın yöneticisi Geir Inge Stokke, perakende firmasının son yaşanan trajediden sonra geçici bir süre için oyunları kaldırdıklarını belirtti.

"Oyunları geri çekme fikri saldırının kapsamını fark ettiğimiz sırada verildi. Bu tarz oyunların olumsuz etkilerini dile gertirme konusunda bazıları çok makul şeyler belirtti. Dolayısı ile geçici bir süre için bu oyunları geri çekmek en uygunu. Eğer diğer firmalarda aynı şeyi yaparlarsa hiç şaşırmam."

"Bu oyunları tekrardan piyasaya ne zaman sokacağımızı iyi düşünmemiz lazım. Burada eknonominin hiçbir önemi yok. Önemli olan ülkenin refahı."

Saldırının arkasındaki adama Breivik, yayımladığı manifestosunda WoW oynadığını belirtmiş hatta daha da ileri giderek Modern Warfare oyununu planı için mükemmel bir eğitim programı olarak göstermişti.

Raflardan kaldırılması kesinleşen oyunlardan bazıları şöyle: Homefront, Black Ops, Modern Warfare 2, World at War, Call of Duty 4: Modern Warfare, Sniper Ghost Warrior ve Counter-Strike Source.

Ayrıca silah görünümüne sahip veya o işlevi gören oyuncaklar da piyasadan çekildi.  
Yorumlar 77
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 22:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ve Norveç'te yasak başladı
İlginizi Çekebilir