1/2

ve Playstation 3 kırıldı!

Özgür Yıldız 29.06.2010 - 10:56
Olmaz denilen oldu ve sonunda o da hacker'ların kurbanı oldu...
ve Playstation 3 kırıldı!


Geohot’ın kullandığından farklı bir yöntem ile Sony’nin güvenlik önlemlerini aşmayı başaran grup, Exploit Loader adlı programın beta sürümü de yayınladı. Beta sürüm şimdilik sadece ekranda ‘Hello World’ yazmaya yarıyor. Bu sürümü konsepti anlatabilmek için yayınladıklarını belirten hackerlar tam sürüm için bir süre daha çalışmak gerektiğini açıkladı.

Playstation’un resmi SDK sürümünde yer alan dosyaları kullandıklarını açıklayan SKFU bu sayede PS3 üzerinde çok fazla işlem yapmadan kopya oyun çalıştırabileceklerini iddia ediyor. İlk beta sürümde loader.p3t programı tema olarak kaydediliyor. Bir USB cihaz içine loadme.fu adlı bir dosya kaydediliyor. Bu USB bellek Playstation’un portlarından birine bağlanıp tema aktif edildiğinde bellek içinde yer alan program çalıştırılmış oluyor. Şimdilik bu program ekranda ‘Hello World’ yazabiliyor. SKFU, uzantısı ‘.fu’ olan tüm programların imaj dosyası olarak çalıştırılabileceğini iddiasında. Elbette oyunları çalıştırabilmek için çok büyük kapasiteli bir USB belleğe ihtiyaç var.

SKFU yakında yeni güncellemeler olacağını söyledi. Bundan bir kırma olarak söz edebiliriz. Fakat oyunların bu yöntemle çalışıp çalışmayacağı henüz net değil. Üstelik Sony’den de buna bir cevap gelebilir.