Venom Filmi ile Corona Virüsü Bağlantılı mı?

Batuhan İnce 3.02.2020 - 23:10
2018 yılında yayınlanan Venom filminde yer alan Çinli karakter, birçok insanın filmi Corona Virüsü ile ilişkilendirmesine sebep oldu.

Venom Filmi ile Corona Virüsü arasında sosyal medyada komplo teorileri üretilmeye başlandı. Çin’in Wuhan kentinde, ilk olarak 31 Aralık’ta ortaya çıkan ve sadece bir ay içerisinde tüm dünyayı ayağa kaldıran Corona Virüsü ile alakalı birçok dedikodu ve spekülasyon ortaya atılıyor. Daha önceki yazımızda Corona virüsü ile Resident Evil serisini ilişkilendirilen komplo teorilerine yer vermiştik. Bugün de Venom filminde keşfedilen yeni bir detay, sosyal medya üzerinde oldukça ilgi çekti.

Venom Filmi ile Corona Virüsü arasında gerçekten bağlantı var mı?

2018 yılında yayınlanan Venom filminin 16. dakikasında gösterilen sahnede; virüsün ilk taşıyıcısı olan Çinli kadın, markette bir yılanı yedikten sonra etrafındaki insanları öldürmeye başlıyor ve en sonunda virüsü başka birine devrederek yere yığılıyordu. Elbette bu sahne kadının virüs taşıması ve Çinli olması rastlantısı ile bu kadar konuşulmadı. Birçok insanın dikkat ettiği şey kadının isminin “Corinne” olması ve bu ismin Corona Virüsü ile benzerliğiydi.

Venom Filmi ile Corona Virüsü Bağlantılı mı?

Söylendiği kadar şüpheli bir durum söz konusu mu?

Film sırasında kadının yılan yedikten sonra insanlara saldırmadığı, aslında onun dış uzaydan gelen bir parazitin (Sibiyot) etkisi altında olduğu öğreniliyor. Yılan yeme isteği, sadece bu parazitin etkisi altında olduğundan kaynaklı gerçekleşen bir yan etki olarak kalıyor. Zaten filmdeki simbiyotlar, bir virüsten çok bir konakçı görevini gördüğünden bu sahneyi salgın ile ilişkilendirmek son derece mantıksız kalıyor.

Peki ya Corinne?

Sadece filmin konusu bile sosyal medyada yayılan bu teoriyi çürütmeye yetiyor ancak, insanlar hala “CORINNE” kelimesinin virüs ile benzerliğine takılı kalmış durumunda. Söz konusu sorun da ismin etimolojik kökenine bakılarak rahatlıkla çözülebiliyor. Corinne, Fransızcadaki “Corinna” isminden türetilmiştir. Corinna isminin kökeni beşinci yüzyıl Yunancasına kadar dayanıyor. Kelimenin Türkçe anlamı ise “Bakire” demek. Corona Virüsünün isimi Latince “Coronam” kelimesinden türemiştir. Bu kelimenin Türkçe anlamı ise “Taç” demektir.

Sonuç olarak, venom filmi ile Corona salgınının gerçek bir komplo ile ilişkilendirilmesi söz konusu bile değil. Buna rağmen teoriyi ciddiye alıp inanan çok fazla insan var. Bu tarz spekülasyonlar sosyal medyada gün geçtikçe artıyor ve artmaya devam edecek gibi duruyor. Siz Venom filmi için yaratılan bu komplo teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Paranoyak bir zihnin uydurması mı yoksa haklılık payı var mı?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2020 17:15
Resident Evil ile olan benzerlikler hadi bir nebzede olsa kabul edilebilir de, siz iyice uçtunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Venom Filmi ile Corona Virüsü Bağlantılı mı?
İlginizi Çekebilir