VIA, şirketi üçe bölüyor

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
VIA, şirketi üçe bölüyor
VIA Technologies, şirketlerini, gelecekteki verimlerini arttırmak ve rakipleriyle yarışta daha iyi yerlere gelerek, hareket kabiliyetlerini arttırmak için, üç dala ayıracak. Ayırma işlemi, "İşlemciler", "Yonga setleri" ve "Multimedya ürünleri" olmak üzere üç öncelikli sahada gerçekleşecek.

Bilhassa birleşme ve ortaklıkların doğurduğu rekabetin tüm bu sahalardaki hakimiyeti sebebiyle, sert çatışmaların yaşandığı piyasada en azından bir şans belirtisine sahip olmak için, yeni bir yapılanma zorunlu görüldü. Yonga setleri sahasında, AMD'nin ATi'yle birleşmesi ve Intel'in nVidia'ya giderek yaklaşmasıyla sıkı bir rekabet meydana geldi. Burada VIA, AMD/ATi tarafına uzanmak için az umut bulunduğundan kendilerini Intel'le sınırlandırmak istiyorlar. Bu karar, mevcut söylentiler ortamında onları başarıya götürür mü, bekleyerek öğreneceğiz.

İşlemci dalı, küçük çaplı sistemlerde bir çok çeşidiyle kullanılan "C7"nin geliştirlmesi esasına oturtulacak. Bu işlemciyle durum nispeten iyiye gitse de, burada da büyük bir rekabet olduğu göz ardı edilemez. Söylentilere göre Intel VIA'ya, mevcut patentler ve kullanımları konusu başta olmak üzere, daha fazla baskı uygulamak istiyor.

Kaynağa ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
VIA, şirketi üçe bölüyor
İlginizi Çekebilir