Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Video oyun donanımları geçtiğimiz yıl 67 milyar dolar hasılat elde etti!

PC'ler bu kez konsollara karşı büyük bir üstünlük sağladı!

Video oyun donanımları geçtiğimiz yıl 67 milyar dolar hasılat elde etti!
Jon Peddie Research'ün yaptığı araştırmaya göre video oyun endüstrisi geçtiğmiz yıl 67 milyar dolar gibi inanılmaz bir satış rakamına erişti. Oyun donanımlarını kapsayan bu istatistik 70 milyar dolara yaklaşarak büyük bir rekora imza atmış oldu.

PC marketi, JPR'ın verilerine göre 67 milyar doların %33'ünü alarak resmen oyun piyasasını domine etti. Karşılaştırmak gerekirse, özellikle F2P oyunların durdurulamaz yükselişi, PC'nin konsollara karşı üstünlük yakalamasını sağladı. Konsolların yeterince F2P (oynaması bedava) oyuna sahip olmaması donanım satışlarını etkiledi. PC donanımlarının 22 milyar dolara yakın bir hasılat elde ettiği belirtilenler arasında.

PC marketini geçen ise mobil market oldu. Teknik olarak Android ve iOS sistemlerine sahip donanımlar daha fazla F2P oyuna sahip. Bu da onların pastadan %27 gibi büyük bir pay almasını sağladı.

Video oyun donanımları geçtiğimiz yıl 67 milyar dolar hasılat elde etti!
Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>08.03.2015 14:35:00 - TR_Emirhan demiş ki:</b><br>İyi güzel F2P filanda onlarda parasız olduğu için çoluk çocuktan geçilmiyor ki. Pcde paralı olan yerlerde de çok fazla çoluk çocuk var. En azından konsol herkes de olmadığından biraz daha kafan rahat oluyor ortamının da yaşları genellikle yüksek oluyor.</font></td></tr></table><br></center> İyide o dediğin sadece f2p oyunlarda yokki, csgo'da herhangi bir jail vb. serverlara gir 10 yaşında velet eline mikrofonu almış ownerlara ağbiii diye bağırıp duruyor...

0 puan
T
TR_Emirhan Rün Ustası

İyi güzel F2P filanda onlarda parasız olduğu için çoluk çocuktan geçilmiyor ki. Pcde paralı olan yerlerde de çok fazla çoluk çocuk var. En azından konsol herkes de olmadığından biraz daha kafan rahat oluyor ortamının da yaşları genellikle yüksek oluyor.

0 puan
F
freestyle Bilge

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>07.03.2015 17:43:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>Ben her zaman dünya adına konuşurum ..senin beynin ileriyi düşünmüyosa sevmiyosa o senin sorunun</font></td></tr></table><br></center> Seni kim dünyanın temsilcisi yaptı? Ben böyle bir şey hatırlamıyorum..

0 puan
F
freestyle Bilge

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>07.03.2015 19:22:00 - MK Okuru demiş ki:</b><br>PC de adam gibi Next gen oyun yok, para tuzağı old gen F2P çöpleri ile sömürüyorlar. Böyle olacağına pc batsın daha iyi. En son ne zaman bir pc oyunu GOTY oldu? Bu gidişle RDR, hl'ı çok beklersiniz. </font></td></tr></table><br></center> Sen neyin kafasını yaşıyorsun???

0 puan
F
freestyle Bilge

<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>07.03.2015 20:05:00 - cranberrytbb demiş ki:</b><br>aslında pc-konsol kavgası değil de.. paran olacak alayını satın alacaksın:D</font></td></tr></table><br></center> Kesinlikle :)

0 puan
JD
jack daniels Çırak

war thunder gibi bir free to play oyunu varken oyun sektörünü ücretli oyunlardan ibaret göremeyiz

0 puan