Video oyun tarihinin en hızlı satan konsolu en sonunda belli oldu

Furkan Güler 5.01.2018 - 10:51
Tahmininiz sizi yanıltmayacak.

Video oyun tarihinin en hızlı satan konsolu, hatırlayacağımız üzere Nintendo'nun Wii isimli konsoluna aitti. Hareket sensörleri sayesinde her kesimden oyuncuya hitap eden Wii, Nintendo'ya çok büyük gelir sağlamış ve firmanın kasalarını doldurmuştu. Ancak bu rekor tekrar kırılmış durumda. Açıklanan son bilgilere göre Nintendo'nun son konsolu olan Switch, Amerika Birleşik Devletleri'nde 4.8 milyonluk satış rakamı ile Wii'yi geride bıraktı. Wii konsolunun da 4 milyonluk satış rakamını geride bıraktığını söyleyelim ancak oyuncuların Nintendo Switch'e olan ilgisi şu anda video oyun dünyasında rekor kırıyor diyebiliriz.

Nintendo Switch, Amerika'da video oyun tarihinin en hızlı satan konsolu oldu

Super Mario Odyssey ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild ile birlikte konsol satışlarını hızlı bir şekilde yükselten Nintendo, 2018 yılında Metroid Prime 4 ile birlikte Switch satışlarını tekrar yükselteceğe benziyor. Oyuncuların ilgisini fazlasıyla çeken Nintendo'nun, yeni Pokemon RYO'su ile birlikte Switch'in üretim sorunlarını tekrar yaşayabilir. Oyuncuların dilinden çok iyi anlayan Nintendo yetkilileri, muhtemelen konsol hakkında gelen geri dönüşlerden son derece memnun durumdadırlar.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2018 12:53
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın, nintendo switch: "Amerika'da video oyun tarihinin en hızlı satan konsolu oldu" "Amerika'da" Yani korkmayın, her dalda gönüllerin birincisi, hala PS2. Bir de sorum olacak, neden japonların konsolunun ismi ingilizce de, amerikalıların konsolu japonca? Why? ???
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2018 12:04
Simdi bizim Fifaci, Codcu nesilde Mario, Zelda oyun mu cocuklar icin yazar :) ah be ya... birseyleride dogru anlasak, irdelesek. Turkiye de Nintendo official bile degil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Video oyun tarihinin en hızlı satan konsolu belli oldu
İlginizi Çekebilir