Video oyunlarda lootboxlar aptal oyuncular için yer ediyor

Furkan Güler 27.05.2018 - 14:14
Video oyun dünyasının ünlü analisti, sert açıklamalarda bulundu.

Geride bıraktığımız sene sonundan bu yana iyice alevlenen lootbox tartışmasında hala herhangi bir kurum nokta koymuş değil. Hawaii başta olmak üzere bazı ülkeler lootboxları kumar olarak ilan etse de, geliştiriciler bu tarz içerikleri oyunlara entegre etmeye devam ediyorlar. Bu duruma ise video oyun dünyasının ünlü analisti Michael Patcher oldukça sert bir yaklaşımda bulundu. Aptal oyuncular nedeni ile lootboxların olduğunu savunan Patcher, "Elde edilmesi çok zor içeriklere mikro ödemeler üzerinden binlerce dolar veren oyuncular, direkt olarak o içeriklere ulaşmak için aynı paraları ödemezler." söyleminde bulundu. Aslına bir bakıma kendisini haklı bulabiliriz. Örnek vermek gerekirse CS:GO'da bir bıçağa binlerce dolar vermek yerine oyuncular, binlerce doları kutuları açmak için harcıyorlar.

Lootboxlar yasaklanacak mı?

Ayrıca Hawaii'nin yasama organlarını lootboxlar hakkında verdiği kararlardan dolayı aşağılayan Patcher'ın bu yaklaşımları internette büyük tepki çekti. Sona geldiğimizde lootboxların ilerleyen günlerde video oyun dünyasında nasıl yer edineceğini merak ediyoruz. Bakalım geliştiriciler, mikro ödemelerin yanında kumar olarak görülen bu içerikleri yine gözümüze sokacak mı?

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 22:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2018 23:03
Kimse almasa adamlar oyunları silver, gold, platinium diye bölerek, oyunu keserek DLC olarak yada oynanarak açılacak şeyleri lootbox olarak satabilirler mi ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
KurtAlp
KurtAlp 28.05.2018 16:47
Beyin yoksunları diyeceğim ayıp olacak, neyin kafasını yaşarlar çözmek imkansız, sonuna kadar haklı adam, baktılar aptal oyuncu kaynıyor ortalık oyundan çok kutulara değer veriyorlar haklı! olarak..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2018 15:01
Siz siz olun oyun hesabınız olmasın. Yoksa ister istemez harcamak istiyorsunuz harcarken de gereksiz çok harcama yapıyorsunuz. Oyun sektörü işi kumara kadar götürdü ama sonuçta KKTC de dahil kumar yasak değil. Oyun sadece oyun değil artık sektör tamamen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2018 14:00
Yasaklanması gerekiyor ama para herşeydir. Lootbox lar açık şekilde genç yaş grubunu kumara özendirmesinin yanında parasını harcatmaya da cezbediyor. Ya tamamen yasaklanmalı ya da ödeme sınırı getirilmeli. Oyuna 50 bin TL veren enayi oyuncular var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.05.2018 05:00
Çünkü lootbox açmak zevkli.bunun genelde karlı olmadığını açan kişi de farkında zaten.kabul edelim iyi düşünülmüş bir pazarlama stratejisi(ah bilim)sonunda istediğiniz item çıktığında bir başarı hissi veriyor .aynı iteme hemen ulaşmak zevkli değil.psikologlarin fikirleri alınmıştır bence bu konuda..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Video oyunlarda lootboxlar aptal oyuncular olduğu için var
İlginizi Çekebilir