1/3

Video oyunları sıkıcı mı olmaya başladı?

Murat Halilbeyoğlu 19.07.2011 - 12:12
Neden sürekli devam oyunu çıkıyor?
Bugün BBC'nin yayımladığı bir makale bir hayli ilgimizi çekti. "Video Oyunları Sıkıcı mı Olmaya Başladı?" adlı bu makale ünlü gazeteci Alex Hudson tarafından kaleme alınmış. Makalenin temel konusu sürekli devam oyunlarının yapılması.

Biz de siz sevgili okuyucularımız ile bunu paylaşmak istedik. işte Alex Hudson'ın makalesi.

Hatıralarımızda hep eski klasik video oyunları bulunuyor. Space Invaders, Tetris, Doom, vs. gibi oyunlar zamanın yaratıcı oyunlarıydı ve isimlerinin yanında bir rakam bulunmuyordu. Bugünlerde ise pazar artık devam oyunları ve seriler ile dolup taşıyor. Peki bunun manası yaratıcılığın yok olduğu anlamına mı geliyor?

Şu sıralar video oyunları endüstrisinde oyunlar hep yanında bir 3 rakamı ile çıkıyor.

Video oyunları sıkıcı mı olmaya başladı?
Gears of War 3, Far Cry 3, Uncharted 3, Mass Effect 3, Battlefield 3 ve daha pek çok devam oyunu bu sene çıkacak.

Aslına bakarsanız dünyadaki "En çok satan 10 oyun" listeleri devam oyunlarından oluşuyor. Avrupa listesindeki 10 oyun içinde altı tanesi devam oyunu.

Eleştirmenler ise bu devam oyunu sevdasının artmasından yakınıyor ve bu sevdanın bir süre sonra pazarı tamir edilemez şekilde yıpratacağını düşünüyor.

Ancak devam oyunları Ms. Pacman'den bu yanadır var olan şeyler ve belli ki oyuncular da bunlara para vermekten hiç rahatsız değiller. Amerika'da sadece 2011'in ilk çeyreğinde video oyunlarına harcanan toplam para 2 milyar dolar.

Oyun endüstrisinin büyüme ölçeği sürekli olarak film endüstrisi ile kıyaslanıyor. Dolayısı ile oyun filmleri veya film oyunları yapılması da çok şaşılacak bir durum değil.