1/2

Video oyunlarının en sağlam 5 yan karakteri

Mert Günhan 10.01.2014 - 17:17
Bu karakterleri yedirtmeyiz!
Onlar video oyunlarının görünmez kahramanları, onlar ana karakterlerin yanında olmazsa olmazları, onlar var ya onlar, işte onlar o sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız fakat yeterince hatırlamadığımız yan karakterler!

İşte bugün onlara biraz sevgi göstereceğiz, bugün yan karakterlerin hakkını yere bırakmadığımızı kanıtlayacak ve hep beraber onları anacağız.

Kendi sevdiğim oyunlardan beş adet yan karakter seçtim, baştan belirtmem gerekiyor ki bunlar tamamen benim seçimim, sonra bana kızıyorsunuz “şu yok, bu yok” diye o yüzden kızmayın lütfen. Siz de kendi listenizi yapın, yorumlarda paylaşın görelim.

5) Caius Cosades
Balmoralı Caius Cosades’i hatırladınız mı? Vvardenfell’de Blades’in başında bulunan amcamızdı. Morrowind’de yolculuğumuza başladığımız zaman elimizden tutan, bize evini açan, kendisi yemeyip bize yediren o cefakar Caius Cosades... Kendisi oyunun bir yerine kadar elimizden tutuyor, bize neyin ne olduğunu açıklıyordu, bir süre sonra ise Imperial City’ye geri dönüyor, bizi yalnız bırakıyordu. Eh be Caius amca, seni burada yazmasak olmazdı.

Video oyunlarının en sağlam 5 yan karakteri
"Seni unutmayacağız Cosades usta!"
4) Pey’j
Beyond Good and Evil’ı hatırlayanlara selam olsun. Ana karakter Jade’in “amcası” olan Pey’j herhalde bir oyunda bizi en çok duygulandıran yan karakterlerden birisiydi. Oyunda başına gelenlere değinmeyeceğim çünkü oynamamış olanlar olabilir, eğer oynamadıysanız, kesinlikle oynamanız gerekiyor diyorum. Beyond: Good and Evil öyle böyle bir oyun değildi çünkü.

Video oyunlarının en sağlam 5 yan karakteri

3) Elizabeth

Ah Elizabeth ah. Ne diyelim şimdi sana? “Booker at!”, “Booker tut!” diye diye ömrümüzü yedin. Senin uğrunda neler neler yaşadık, neler neler kaybettik fakat seni kurtaracağız diye resmen monitörün başından kalkamadık. Evet, Elizabeth bence son yılların en başarılı yan karakterlerinden birisiydi ve bu listede olmaması saçma olurdu.

Video oyunlarının en sağlam 5 yan karakteri
2) Ryder
“CJ, neden liseyi bitirmedim biliyor musun, çünkü ben bunun için fazla zekiyim dostum!” diyen Ryder bu listenin olmazsa olmazı. Grand Theft Auto: San Andreas’ta CJ’in en büyük kankalarından Ryder, bizi pek çok tehlikeli göreve sokup canımızı epey sıkıyordu. Fakat bu durum daha sonra yapacaklarının yanında solda sıfır kalıyordu. Huzur içinde uyu Ryder, seni hep sevip hem nefret edeceğiz.

Video oyunlarının en sağlam 5 yan karakteri