1/3

Video oyunlarının unutulmaz 15 kadını!

Mert Günhan 8.03.2014 - 15:13
Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!
Video oyunları endüstrisi, her ne kadar erkekler tarafından domine edilmiş bir endüstri olsa bile (ki bunun artık değiştiğini görüyoruz) bizim aklımızda kalan hep erkek kahramanlar değil, o cesur, her zaman dik durmasını bilen, hastası olduğumuz kadın kahramanlar.

Biz de Merlin’in Kazanı olarak, hayran olduğumuz 15 kadın video oyun karakterini yazalım dedik, bakalım hangileri listeye girebilecek?

Video oyunlarının unutulmaz 15 kadını!
Cate Archer
No One Lives Forever’ı hatırlarsınız değil mi? Ne kadar çok oynamıştık o oyunu, ne kadar sevmiştik. “Tilki” kod adı ile bilinen Cate, İngiliz anti-terör örgütü Unity’nin operatörlerinden biri olarak, No One Lives Forever ve No One Lives Forever 2’de yer almıştı.

Cate, o gün bugündür en çok hatırladığımız kadın ana karakterlerden.

Video oyunlarının unutulmaz 15 kadını!
Lightning
Final Fantasy XIII ile birlikte karşımıza çıkan ve 2010 yılından sonra Square Enix’in yüzü olan Lightning, şimdiye kadar gördüğümüz en derin ve en güçlü kadın ana karakterlerden. Yaşadığı bütün trajedilere ve zorluklara rağmen ayakta kalmasıyla ünlü Lightning, son 4 yıldır kalbimizde yerini almayı bildi.

Video oyunlarının unutulmaz 15 kadını!
Manon Batiste
Onu hatırladınız mı? Medal of Honor, Medal of Honor: Underground, Medal of Honor Allied Assault ve Medal of Honor: European Assault’tan hatırlamış olmalısınız. O ünlü Fransız direnişçisi Manon Batiste!

Neredeyse tamamı erkekler için yapılan FPS türünün en efsane serisi ile ilgili bunu bilmiyor olabilirsiniz fakat Manon, Medal of Honor Underground’da kontrol ettiğimiz ana karakterdi. Gerçek hayatta Helene Deschamps Adams’tan ilham alınarak yaratılan Manon, en sevdiğimiz kadın karakterlerden olarak, bu listeye girmeyi başarıyor.

Video oyunlarının unutulmaz 15 kadını!
Heather Mason
Silent Hill’i Silent Hill yapan ve muhteşem bir üçleme şeklinde hikayeyi tamamlayan yegane oyun Silent Hill 3’tür. Silent Hill 3 denince de akla gelen ilk şey ise Heather Mason ve başından geçenlerdir. Heather, 2003 yılından beri, bütün yaşananların ardından, aklımıza ve kalbimize öyle bir kazınmış durumda ki, bu listeye yazmasaydık olmazdı.

Video oyunlarının unutulmaz 15 kadını!
Alyx Vance
Half Life 2’nin çıkışından bunca zaman geçmesine karşın Alyx hala bizim en sevdiğimiz kadın karakterlerden biri. İçinde bulunduğu durum ve bu durumu kontrol edebilmesi, ne olursa olsun savaşması ile, sessiz adam Gordon Freeman olarak onunla bir gönül bağı kurmamış olmamız affedilemezdi.