Vigil: PlayStation 3 tam bir karın ağrısı!

Murat Sağlam 20.07.2011 - 12:28
PS 3, tarihin en zor oyun geliştirilen platformu mu?
Sony'nin PlayStation 3 konsolu, dünya oyun tarihinin en sıkıntılı konsolu olma yolunda emin adımlarla yürüyor dersek yanlış olmaz. Aslında bu sözler bize değil, birçok oyun geliştirici firmaya ait ama son olarak Vigil Games, Darksiders 2'nin geliştiricileri oluyor kendileri, yaptıkları açıklamayla, PlayStation 3'e oyun geliştirmenin tam bir karın ağrısı olduğunu söyleyerek bu tartışmalara tuz biber ekti.

Vigil: PlayStation 3 tam bir karın ağrısı!
Vigil'den Marvin Donald, Eurogamer dergisine verdiği demeçte: " Gerçekten beş yıldır bu konsol üzerinde işlerle uğraşıyoruz ama hala kimse tam olarak alışamadı. Bu konsola oyun geliştirmek gerçekten tam bir karın ağrısı."

"Tamam, ben bir mühendis değilim fakat çalışan bütün mühendislerimizden sürekli olarak aynı cümleyi duymaktan ben bile sıkıldım. Küçücük hafızası nedeniyle mantıksız işler yapmak zorunda kalıyorlar."

Hatırlarsanız, Sony'nin başkanı Kaz Hirai, 2009 yılında yaptığı açıklama ile, PlayStation 3'ün bu karışık ve komplike sistemini bilerek ve isteyerek geliştirdiklerini söylemişti. Bunun sebebini ise, "Eğer basit bir sistem geliştirmiş olsaydık, kötü niyetli kullanıcılar tarafından hemen suistimal edileceğini iyi biliyorduk çünkü PlayStation 3 o dönemin en güçlü cihazıydı." diyerek belirtmişti.

Bakalım daha PlayStation 3 ile ilgili neler duyacağız, bunu zaman gösterecek...
Yorumlar 155
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 18:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Vigil: PlayStation 3 tam bir karın ağrısı!
İlginizi Çekebilir