1/3

Virtua Tennis 4: World Tour Edition

Özgür Yıldız 26.03.2012 - 16:18
PS Vita'lar raket oluyor.
Platformlar PlayStation 3, XBox 360, Wii, PS Vita
Virtua Tennis 4: World Tour Edition
  • Yapımcı - Yayıncı SEGA - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 75
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%63
Artılar Eğlenceli World Tour modu, PS Vita için güzel grafikler, fazla ciddi olmaması iyi
Eksiler Kontroller pek varyasyona izin vermiyor, dokunmatik özellik yeterli değil, "frame rate" problemleri
PS Vita’nın piyasaya çıkışının üzerinden 1 ay kadar geçti. Çeşitli türde oyunlar yapılan bu yeni konsolda FIFA Football ve Everybody’s Golf dışında pek de bir spor oyunuyla karşılaşamadık. Tabi ki Table Football isimli AR oyununu hiç bu oyunların arasına katmıyoruz. Ancak SEGA, PS Vita için ilk oyununu Virtua Tennis serisinden seçti. Bakalım Virtua Tennis 4: World Tour Edition, bize bu yeni konsolda tenis sporunu sevdirebilecek mi?

Elimde raket geziyorum dünyayı

Her ne kadar ülke olarak bu spora uzak olsak da son senelerde TV’lerde yayımlanması ve ülkemize önemli isimlerin gelmesiyle yavaş yavaş tenis sporunu sevmeye başladık. Benim de yıllar önce bir süre sırf boş zaman doldurmak amaçlı ilgilendiğim bu spor, izlendiği kadar kolay görünmüyor. Hem taktiksel, hem de fiziksel açıdan aynı anda güçlü olmanızın gerektiği, stratejilerinizi anlık şekilde değiştirmeniz gerekebilen yorucu bir spor dalı tenis. Bu yüzden olsa ki Virtua Tennis 4: World Tour Edition’da iyi bir yere gelmek, bacaklarınızı olmasa da parmaklarınızı yoran bir aktivite.

Virtua Tennis’in ön plana çıkardığı ve oynayacağınız asıl mod World Tour. World Tour’a girdiğinizde bir tenisçi yaratıyorsunuz. PS Vita’nın ön ya da arka kamerasını kullanarak kendi yüzünüzü verebilmeniz mümkün. Ancak sonuçlar biraz korkunç. Yine de kendime benzeyen bir arkadaş yaratmayı başardığımı söyleyebilirim.  Karakterinizin yeteneklerinizi belirlemeniz mümkün değil. Zaten World Tour’a başladığınızda bunun nedenini de anlayabiliyorsunuz.

Virtua Tennis 4: World Tour Edition
Az da olsa bana benziyor değil mi?