1/2

Viski Şişesinden PC Yapmak

Hasan Uğur Nayır 3.06.2010 - 12:31
İçelim bilgisayarımızı güzelleştirelim.
Bilgisayarlar üstünde her zaman ilginç tasarımlar ve denemeler yapılmıştır. İşlemciyi soba niyetine kullananlar, hatta abartıp yumurta pişirenler, kasalarını uzay gemisi haline getirenler vb... bir çok absürd ve ilginç deneyler yapılmıştır. Deney diyorum, çünkü bunlar önceden denenmemiş çılgınlık namına yapılan olaylar. Bir çeşit aksiyon sayılırlar, iyi veya kötü bir sonuçları oluyor. Her seferinde bu ilginç denemelerin başarılı olduğunu görüyoruz. Bugün dersimizde viski şişesinden PC yapmayı öğreneceğiz. Bende internette tanıştığım bu ilginç tasarımı sizlere anlatacağım. Yapan şahsı buradan kutluyorum, bir viski şişesini bilgisayar haline getiriyor, hatta barına koyuyor, viski görünümlü PC. Yapanın bu ilginç tasarımına ve diğer konseptlerine bakmak için www.metku.net adresine bir kere tık edebilirsiniz. Daha fazla gevezelik etmeden Viski PC’nin yapımına başlayalım.

İçki şişedeki gibi durmaz

En başta işe malzemelerimizin listesini hemen verelim. Soket 370 3.5 SBC board bu anakarta buradan bakabilirsiniz, Intel P3 733EB işlemci, 256 MB notebook RAM, 40GB notebook Harddisk, 60W mini-ITX PSU ve 1.5 Lt bir Ballantine viski şişesi işimizi görecektir.

İlk olarak şişemizde biraz değişikliğe gidiyoruz, arka kısmından ve yanından kestiriyoruz. Bunu bir camcıya yaptırıyoruz, zaten tasarımı yapan kişi de bir başkasına yaptırmış. Tabi ki o kadar düzgün kesemeyiz, bırakın kesmeyi direk kırarız. Şişemize gerekli işlemleri yaptıktan sonra geri kalan işlere dönüyoruz.

İlk olarak yapmamız gereken yer arka panel olacak. Bu panele birbirlerini bağladığımız anakart, işlemci, RAM ve harddisk dörtlüsünü takacağız. Panel eski bir bilgisayardan olabilir veya kendiniz bir şeylerden yapabilirsiniz. Viski PC’de ise tasarımcı kendi yapmış. Sonrasında işlemci, RAM, harddisk’imizi anakartımıza bağlıyoruz, ekran ve ses kartı on board olarak zaten bulunuyor. PSU üstüne harddisk’in ledi, 12V güç konektörü ve güç butonu için ekstradan 3 kablo daha ekliyoruz. Bunu yapmaktaki amaç, tasarımdan dolayı parçaların birbirine bağlanamaması. Böyle bir kaç ekstra ekleme ile bu işin üstesinden gelebilirsiniz.