Sanal gerçeklik sayesinde sanal ortamda zaman yolculuğu geliyor

Furkan Güler 7.05.2018 - 15:37
Çocukluğunuzun geçtiği eve sanal bir yolculuk yapmak ister miydiniz?

Geride bıraktığımız günlerde düzenlenen Facebook'un F8 etkinliğinde önemli bilgiler paylaşıldı. Facebook'un kurucusu ve başkanı olan Mark Zuckerberg, sanal gerçekliğin öneminden bahsetti. Zuckerberg'e göre sanal gerçeklik sayesinde geçmişe yolculuk yapabileceğiz. Oculus'un bu proje üzerinde çalıştığını söyleyen Facebook'un kurucusu, geçmişe dair fotoğraflarımız videolarımız sayesinde sanal gerçeklik ortamları oluşturulabilecek. Bu ortamları oluşturmada resimde bir akım olan noktacılığın kullanılacağını söyleyen Zuckerberg, çocukluğumuzun geçtiği evin odalarına gidebileceğimizi söylüyor.

Sanal gerçeklik sayesinde geçmişe gidebileceğiz

HTC Vive ve PS VR'ın aksine Oculus'un inovasyona daha fazla önem vermesi, kullanıcıları heyecanlandırıyor. Her ne kadar sanal gerçeklik şu anda eğlence sektörünün bir parçası olarak görülse de, bu tarz teknolojiler sayesinde sanal gerçeklik cihazları çok başka amaçlar için kullanılabilir.

Mark Zuckerberg ayrıca bu mekanlara çevrimiçi alt yapı sayesinde arkadaşlarımızı ve aile bireylerimizi de davet edebileceğimizi söylüyor. Amaçlarının insanları bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Mark Zuckerberg, sanal ortamda sosyalleşmeyi destekliyor. Oculus Go ile birlikte daha mobil bir cihaz yapan Oculus geliştiricileri, görünüşe göre sanal gerçekliğin video oyun tarafına pek önem göstermiyor diyebiliriz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2018 16:01
Geleceğe gidek. Şöyle 250-300 yıl sonrasına. Hani yaşama şansı olmasın çoğu kişinin :D:D Görmeek sürekli yiter yaaa..
Kalan Karakter: 300 Gönder
VR sayesinde zaman yolculuğu sanal ortamda gerçek olacak
İlginizi Çekebilir