WandaVision House of M hikayesini anlatabilir

Ersin Kılıç 23.09.2020 - 13:04
Hafta başında ilk fragmanı ile heyecanlandığımız WandaVision dizisi için House of M teorisi geldi. Heyecanımız daha da yükseldi.

WandaVision House of M hikayesini anlatıyor olabilir mi? Hafta başında ilk fragmanı yayınlanan WandaVision dizisi için açıkçası heyecanlandığımızı söylememiz gerekiyor. Marvel'ın Disney+ üzerinden yayınlanacak olan bu dizisi, firmanın belki de en farklı işlerinden biri olacak gibi duruyor. Şimdiye kadar paralel evrenler teorisi üzerinde durulsa da olay bundan çok daha derin olabilir.

Yazının bundan sonrası House of M okumayanlar ve son Avengers filmlerini izlemeyenler için Spoiler, yani keyif kaçırıcı bilgiler içeriyor.

WandaVision dizisi bildiğiniz gibi Marvel Sinematik Evreni'nin iki önemli karakteri olan Wanda Maximoff ve Vision'ın farklı bir hikayesine odaklanacak. Şimdiye kadar dizinin hep paralel bir evrende geçebileceği ihtimali üzerinde duruluyordu. Çünkü bildiğiniz gibi Avengers: Infinity Ward filminde Thanos, Vision'ı öldürmüş ve Ruh taşını ele geçirmişti. Yani WandaVision dizisinde karakterin nasıl olaya dahil olduğu tam olarak bilinmiyor. Muhtemelen dizinin sonlarına doğru bunu öğreneceğiz.

House of M hikayesi mi işlenecek?

House of M teorisi ise aslında hem Vision'ın olaya nasıl dahil olabileceğini hem de fragmandaki bazı eksik parçaları bir araya getiriyor. Zaten fragmanı kare kare inceleyen Marvel hayranları bu konuda bazı ipuçlarına da rastlamışlar.

WandaVision House of M hikayesini anlatabilir

2005 yılında yayınlanan ve Marvel'ın en sevilen hikayelerinden biri olan House of M, Brian Michael bendis tarafından kaleme alınmıştı. House of M hikayesinde aslında yine çaresiz bir durumda olan Scarlet Witch'in merkezde olduğu bir hikaye görüyorduk. Her ne kadar başlangıcı Wolveine yapıyor olsa da Wanda'nın ne kadar güçlü olduğunu gösteren hikayelerden birisiydi.

House of M'de kocasının ölümü ve yaşadıkları sebebiyle kontrolden çıkan Scarlet Witch, Genosha'da bir tesise kapatılıyordu. Hakkında ölüm kararı verilen Scarlet Witch'in daha sonrasında farklı bir evren yarattığını öğreniyorduk. Bu evrende aslında herkes bir nevi hasret duyduğu yaşamlara kavuşurken geçmişi, aslında gerçeği bir tek Wolverine hatırlıyordu. Hikayenin sonrasında ise Wolverine'in diğer Avengers ve X-Men karakterlerinin hafızasını uyandırmaya çalıştığını görüyorduk. Tabi hikayeyi Spoiler vermemek için bu şekilde kısa özetlemiş olsam da House of M oldukça büyük olayları içerisinde barındırıyor. "No more mutants" kısmı bile bu çizgi romanı okumak için başlı başına bir sebep diyebilirim.

WandaVision dizisine dönecek olursak burada Marvel Sinematik Evreni'nin House of M hikayesini anlatacağı teorisi güçleniyor diyebiliriz. Fragmanda da gördüğümüz gibi Wanda ve Vision mutlu bir şekilde yuva kurmuşlar gibi gözüküyor. Fakat iş yavaş yavaş çığrından çıkacağa benziyor diyebiliriz. Fragmanda bile aslında farklı bir gerçeklik olduğu net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Yani Thanos'un Vision'ı öldürmesi sonrasında geri dönen Scarlet Witch bu olanlara dayanamayıp kendi gerçekliğini yaratmış olabilir.

Diğer taraftan bu dizinin sonrasında yeni Doctor Strange'e bağlanacağını da biliyoruz. Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminin merkezinde de paralel evrenler yer alacak. Wanda Maximoff karakterinin bu filmde de yer alacak olması hikaye adına bir bağlama çekilebileceği ihtimalini de kuvvetlendiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 01:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
WandaVision House of M hikayesini anlatabilir
İlginizi Çekebilir