1/2

War of the Vikings

Özgür Yıldız 25.04.2014 - 15:52
Ortaçağ'da Call of Duty nasıl olur?
Platformlar PC
War of the Vikings
  • Yapımcı - Yayıncı Fatshark - Paradox
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 63
Artılar Ortaçağ konseptinde oynamak eğlenceli, yerel dilde bağırışlar iyi kotarılmış, bazı haritalar güzel tasarlanmış
Eksiler Savaşlar tam bir kaos, matchmaking sistemi yok, animasyonlar sorunlu, dövüş dinamikleri olmamış.
Açıkçası ortaçağ savaşları pek de ilgimi çeken bir konu değil. Hele hele Viking konusuna neredeyse tamamen yabancıyım. O yüzden belki de böyle bir oyuna alabildiğine objektif yaklaşacak yazarlardan biri olduğum için, Türk oyuncularının da birçoğunun uzak kaldığı bu tür bir oyuna bakış açımızı en iyi anlayanlardan da biriyim.

War of the Vikings, War of the Roses’ın da geliştiricisi olan Paradox’un ortaçağ savaşlarını konu alan yeni oyunu. Baştan belirtelim, WotV tamamen çoklu oyuncu moduna sahip olan bir yapım. Bu yüzden “Aman kafam rahat, salak PC yapay zekasına baltamı fırlatır öldürürüm” düşüncesini kafanızdan silmelisiniz.

War of the Vikings
WotV için FPS dinamiklerinin TPS’ye oturtulmuş bir ortaçağ Call of Duty’si desek yerinde olur. Tabi CoD’daki makineli tüfekler yerinde kılıçlar, baltalar, mızraklar, kalkanlar ve bıçaklar bulunuyor. Bu silahları fare ve klavye ikilisiyle olabildiğince iyi bir şekilde kullanmak gerekiyor.

Bir baltaya sap olamadım


Silahları kullanmak, belki de WotV’un en sıkıntılı kısmı. Sol fare butonuna basıp tutarak elimizdeki silahın vuruş gücünü belirleyip bıraktığımızda ise karşımızdaki düşmana doğru sallıyoruz. Sağ butonla ise kalkanımızı kullanıyoruz. Buraya kadar her şey oldukça basit görünüyor değil mi? Maalesef değil. Adam öldürmek veya ölmek, neredeyse rastgele gelişen bir olay. Bunun nedeni de belki de 20 küsur kişiyle birlikte savaş alanında bulunmak. Siz kılıcınızı sallarken, karşınızda bulunan düşmanla birlikte 3 kişi daha size karşı kılıç sallayabiliyor. Bununla birlikte eğer Frienldy Fire özelliği de açıksa, işte o zaman savaş alanı tam bir cümbüşe dönüşüyor. Siz adam öldürecekken kafanıza baltayı indiren takım arkadaşınız, 5 kişi 1 adama saldıran gruplar, havada uçan ve nereye gittiği belli olmayan baltalar… Tam bir kaos hakim oluyor savaş alanına.

Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>