1/3

War World: Tactical Combat

Hasan Uğur Nayır 3.06.2010 - 12:31
MechWarrior anılarına dönüş
Platformlar PC
War World: Tactical Combat
  • Yapımcı - Yayıncı Third Wave Games - Lighthouse Interactive
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 72
Artılar Mech'ler ile savaşmak, sade yapısı, kısa yükleme süreleri, düşük sistemlerde çalışması
Eksiler Grafikler ve sesler daha iyi olabilirdi, fizik modellemesi yok, silah, harita, modellemeler, oyun mod'ları daha fazla çeşit olabilirdi.
Dev robotları yönetip kapıştığımız kaç oyun vardır? Bu soruya en kesin yanıt MechWarrior serisi olacaktır. Kocaman robotun kabininde ufak bir insan evladı edası ile oturup, ona emirler verip etrafı yakıp yıkıyorduk. Elimizin altında koca bir teknoloji harikası vardı. Yapmamız gereken bir tuşa basıp lazerlerin hedefi yok etmesini izlemekti. Buraların kralı biziz edasında dolanırken, aslında yalnız olmadığımızı biliyorduk. Bizden başka farklı Mech’ler de vardı. Kendimizi üstün görme dehasına kapılmamamız gerekirdi, çünkü karşımızdaki rakipler bizim ile aynı özellikte, belki de daha üstündüler. Dikkatli, akılcı ve iyi bir taktik ile karşılarında durabilirdik. MechWarrior serisini uzun zaman oynadım ve bir klasik olarak aklımda kaldı. Artık tatlı bir anı olan MechWarrior’u canlandıran bir yapım daha geldi War World: Tactical Combat.

Hasar oranı

Third Wave Games adındaki bir firmadan gelen War World aslında oldukça basit bir yapım. Yapmamız gereken Mech robotumuzu seçip ringlere çıkmak ve rakipleri bir güzel harcamak. Kural bu kadar; hayatta kal, karşındakini harca, bir sonraki mücadeleye devam et. Hiçbir sinematik veya şekil şema yapmadan direk olarak pat diye oyunun menüsüne geliyoruz. Menü son derece sade bir şekilde temel ilkeleri bizlere sunuyor. Ayarlar ne yazık ki ayrıntılı değil; çözünürlük, bir iki efekt, temel ses ve kontrol ayarları gibi genellemeler var. Yapımın detaylarına bu konuda fazla girme şansımız olmuyor.

Single Player olarak oynadığımız vakit karşımızda üç farklı oyun tipi bulunuyor. Deathmatch, Team Deathmatch ve Arcade olan seçeneklerden birini seçip, yapıma balıklama dalışı gerçekleştiriyoruz. Genel kural olarak her Multiplayer mod’unun vazgeçilmez ikilisi olan Deathmatch ve Team Deathmatch’ı heralde biliyorsunuzdur. Sadece tek olarak veya takımlar halinde karşımızdakilerle ölümüne birbirimize giriyoruz. Arcade ise bu ikisine göre biraz daha farklı sayılabilir. Yine bu mod içinde de diğer Mech’lere pata küte girişiyoruz, ama biraz fark oluyor. En başta bir adet düşman geliyor ve onu kolayca geçiyoruz. Sonraki aşamalarda rakiplerimizin sayısı biraz daha artmaya başlıyor. Mesela karşınızdaki iki Mech’i yere yatırdıktan sonra, “Coming” yani geliyorlar uyarısı yapılıyor ve hop karşınızda üç adet düşman daha. Yapmanız gereken amaç belli, sadece siz yok olmadan, karşınızdakileri temize havale etmek. Bunu yapmak açıkcası o kadar da kolay olmuyor. Karşımızdakilerin sayılarının artmasının yanı sıra; silahları daha güçlü ve Mech sınıfı robotlar olarak bizden daha yüksek olanlardan bazıları gelebiliyor. Tabiki bu durum bazı zamanlar zor durumda kalmamızı sağlayabiliyor. Arcade mod’u Single Player’daki en zevkli olanı, fakat düşük zorluk seviyesinde oynandığı zaman da tadı çıkmıyor.

Güç önemlidir

Arcade modun da karşımıza gelen güçlü ve Upgrade’li düşmanlarımız karşısında biz de armut toplamıyoruz. Her leveli geçtikten sonra, belli bir miktar kredi kazanıyoruz. Kredi yani paramız ile kendimizi güçlendiriyoruz. Koruma kalkanı, roket atar, Jet Pack, mayın döşeyici vs... bir çok ek özelliği robotumuza takıyoruz. Krediniz başlardaki bölümlerde düşük oluyor ve bu yüzden zorluk çekiyorsunuz. Belli bir süreden sonra kredi ödülü arttığından, daha güçlü silahlar vs... alabiliyoruz. Oyunun hemen başlarında koruma kalkanı vs... diğer ekstra özellikleri alma gibi bir durumumuz yok. Kazandığımız kredi az olduğu için bu sefer silahlarımızdan feragad etme imkanımız olacak. Bu yüzden en iyisi direk iki ana silahınıza abanmak olacaktır. Sonraki levellarda daha fazla kredi kazandıkça diğer ekstra özellikleri robotunuza takabilirsiniz. Zaten oyunu oynadığınız anda fark edeceğiniz ilk olay, iki ana silahınız olacak. Karşınızdaki rakibinizi güçlü lazerler ile bir veya iki atışta hurdaya çevirmek oldukça önemli. Kısa bir süre içinde rakiplerinizi parçalayıp fazla hasar almamak oyundaki temel mantık. Bu yüzden en zarar verici ve hasar oranı yüksek iki ana silahınızı ön planda tutun, sonraki aşamalarda robotunuza diğer ekstraları takabilirsiniz.