Warfighter 7 askerin canını yaktı!

Murat Halilbeyoğlu 9.11.2012 - 19:01
EA'nın yeni oyunu firma ile donanmayı karşı karşıya getirdi
Medal of Honor: Warfighter bu sene daha çok adından söz ettirecek gibi. Nitekim oyunun aldığı kötü eleştirilerle başlayan bu süreç daha tehlikeli ve insanların kariyerlerini etkileyen noktalara gelmeye başladı.

Amerikan Donanması SEAL ekibinin 7 üyesi oyunu geliştirmek adına Dager Close ile yaptıkları anlaşmalardan ve geliştirme sürecine dahil olduklarından dolayı Genel Kurmay'dan kınama aldıkları gibi iki ay boyunca da yarım maaş alma cezasına çarptırıldılar.

Warfighter 7 askerin canını yaktı!
Deniz Kuvvetleri Özel Harbi Yardımcı Kumandanı Tuğamiral Garry Bonelli yaptığı açıklama ile belirtilen SEAL askerlerinin Warfighter adlı oyunda çalışmasının uygunsuzluk olarak nitelendirildiğini ve cezalarının diğer denizciler için de örnek teşkil edeceğini belirtti.

"Bizi biz yapan ve Amerikan donanmasında 'denizci' olarak tanımlamamızı sağlayan kuralların hiçe sayılmasına göz yumamayız. Mahkeme oluşturulmadan verilen bu karar deniz kuvvetleri içinde sorumluluklarımızı yüksek standartlarda tuttuğumuz ve gelecekte de tutacağımıza dair açık bir mesaj olarak algılanacaktır."

EA'nın oyun çıkmadan önce böbürlenerek bahsettiği bu yardım askerlerin epey canını yakacak gibi. Her ne kadar %100 sorumluluk EA'nın olmasa da oyun dünyasının sabıkalı firması yine yapacağını yaptı. 
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 17:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Warfighter 7 askerin canını yaktı!
İlginizi Çekebilir