Wargaming Yeni Mobil Oyun Departmanı WG Cells’i Gururla Sunar

Merlinin Kazanı 21.10.2015 - 15:21
Hem oyun geliştirip hem de dağıtım faaliyetleri ile ilgilenecek bu yeni departman, Wargaming’in mobil pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor

Wargaming bugün yaptığı bir açıklamayla sadece mobil oyunlar üzerinde çalışacak yeni geliştirme ve dağıtım departmanı WG Cells’i tanıttı. Departmanın operasyonel yönetimini daha önce DropForge Games’in CEO’luğunu yapan ve sektörde tecrübeli bir isim olan David Bluhm, stratejik yönetimini ise Wargaming'den Marart Karpeko üstlenecek. Şu ana dek 35 milyondan fazla indirilerek mobil pazarda büyük bir başarı elde eden World of Tanks Blitz, WG Cells’in ortaya çıkmasında önemli bir rol oynuyor. World of Tanks Blitz, Wargaming için mobil oyun sektörü, oyun geliştirme ve yayınlama konularında çok değerli bir tecrübe ve bilgi kaynağı oldu. WG Cells’in şirketin sahip olduğu kaynaklardan daha iyi faydalanabilmesi için Seattle ve Kiev’de geliştirme stüdyoları kuruldu. Mobil oyun sektöründeki hızlı büyümeden faydalanabilmek adına gelecekte WG Cells’in önemli bölgesel mobil pazarlardaki varlığını artırması da planlar dâhilinde.

Wargaming Yeni Mobil Oyun Departmanı WG Cells’i Gururla Sunar

Wargaming CEO’su Victor Kislyi, WG Cells hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade etti, “Hedefimiz, Wargaming’in kurumsal stratejisinin önemli bir parçası olacak, güçlü bir mobil oyun departmanı oluşturmak. Mobil pazarın şu anki büyüklüğünün ve sahip olduğu devasa potansiyelin farkındayız. WG Cells de bu anlamda bize harika oyunlar geliştirme, ürün yelpazemizi genişletme ve pazardan azami düzeyde faydalanma şansı tanıyacak.

WG Cells’in yöneticiliğine getirilen David Bluhm ise düşüncelerini, “Hızla büyüyen mobil oyun pazarına arkamıza Wargaming adını, uzmanlığını, teknik bilgisini ve kaynaklarını alarak giriyor olmak oldukça heyecan verici. Wargaming hâlihazırda tüm büyük oyun platformlarında birinci sınıf oyunlara sahip bir şirket. Bundan böyle WG Cells bünyesinde geliştirilecek muhteşem oyunlarla Wargaming’in mobil pazara sunduğu ürünlerin sayısı daha da artacak” şeklinde belirtti.

Wargaming Yeni Mobil Oyun Departmanı WG Cells’i Gururla Sunar
WG Cells’in portföyünde hâlihazırda birkaç yeni iOS oyunu bulunuyor. Bu oyunları sıralamak gerekirse:
  • Loot & Legends, geçtiğimiz Ağustos ayında App Store’da Editörün Seçimi ödülünü almayı başarmış, oldukça beğenilen bir strateji/rol yapma oyunu. Loot & Legends şu an için Apple iPad’de oynanabilir durumda.
  • Pound Sand stüdyosu tarafından geliştirilen ve bu yıl içerisinde piyasaya çıkması beklenen Fantastic Plastic Squad ise 1980’lerde geçen bir TPS oyunu. Oyun ilk kez Eylül 2015’teki Apple Özel Etkinliği kapsamında görücüye çıkmıştı.
  • Şu an için portföydeki son oyun olan Smash Squad, fizik motoruyla desteklenen savaş mekaniklerine sahip bir rol yapma oyunu olacak ve 2016 yılında App Store’da yerini alacak.

WG Cells hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://www.wgcells.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

-Basın Bülteni

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Wargaming Yeni Mobil Oyun Departmanı WG Cells’i Gururla Sunar
İlginizi Çekebilir