Strateji oyunlarının usta yapımcılarından olan Relic, bu konuda harika bir iş çıkardı. Kendilerini daha önceden zaten Homeworld ve Company of Heroes gibi harika iki seriden tanıyoruz. Warhammer 40K strateji türünde başarılı örneklerle karşımıza gelse de, bu evrende geçen şöyle adam akıllı FPS veya TPS tarzında bir yapım geliştirilmedi. Vakti zamanında Warhammer 40K: Fire Warrior çıkmıştı, ancak onun da elle tutulacak pek bir yanı bulunmuyordu. Ancak Relic bu boşluğu dolduracak bir isimle çıkageliyor, hem de bomba gibi!
Savaşın bilinmeyen korkunç yüzü
Warhammer 40K: Space Marine resmi olarak duyurulmadan önce aslında etrafta el altından geliştirildiğine dair söylentiler çıkmıştı. Hatta yapımla ilgili birkaç video da internet ortamına sızmıştı. Aradan geçen zaman içinde tabii ki bu sır ortaya çıktı, resmi duyuru da yapıldı. Oyunla ilgili gelişmeler de gün yüzü gördü.

Gelelim elimizde tam olarak neler olduğuna Yapımda Captain Titus isimli karakteri canlandırıyoruz. Kendisi Graia’nın defansında Ultramarine’lerin ikinci grubunun lideri ve oldukça acımasız, korkusuz biri. Ork ordusu Imperium askerleri için araç ve silah üreten Imperial Forge Dünyası’na bir saldırı gerçekleştirir. Warboss’un amacı oldukça kuvvetli bir silah olan Warlord Class Battle Titan’ı çalmaktır. Titus ve yanındaki ufak gücün amacı da bu Ork saldırılarını yavaşlatmaktır. Ancak işin içine Chaos’un karanlık güçleri de dahil olur ve böylece büyük curcuna başlar.
Özellikle yakın dövüş Chainsword, Power Axe ve Thunder Hammer tam bir kıyma makinesi görevini görecek. Chainsword’la düşmanlarımızı ikiye bölecek veya kafalarını kesebileceğiz. Gears of War 2’de Lancer Assault Rifle’ın testeresi ile Locust’larla yakın dövüşlere giriyorduk.
Space Marine’de de böyle olaylara tanık olacağız. Saldırdığınız bir düşman silahını koruma olarak kullanacak ve Chainsword’u engelleyecek. O sırada düğmeye basmaya devam ettikçe, sonunda koruması kırılacak ve ortaya kanlı bir resim ortaya çıkacak. Titus, Chainsword’u rakibinin boğazından sokup, onun kafasını kesecek. Vücudunu iki bölecek. Bu durumlarda oyun yavaş bir çekime girip, bizlere sahneyi gösterecek.

Bolca adrenalin
Karakterimizin “Fury” adında bir özelliği de var. Bu özellik bizlere bazı yetenekler sağlıyor. Fury’i kullanarak zamanı yavaşlatacağız, böylece rakiplerimizi kafasından tek bir atışla öldürebileceğiz. Etrafınızda birçok düşman var ve sizi zorluyorlar. Hiç endişelenmeyin Fury’nin imkanıyla Titus ayağını yere vuracak ve çıkacak şok dalgası rakiplerinizi etrafınızdan bir anda silip süpürecek. Karakterimiz koşarak düşmanlarına omuz atabilecek. Bu omuz atma işi yeri geldiğinde hayatımızı kurtarabilecek. Kalabalık düşman sürüsü arasından bu şekilde yardırarak geçebileceğiz.
Son pişmanlık çare olmaz!
Yapıma başladığımız zaman temel silahlar Chainsword, Bolt tabancası ve Bolter üstümüzde olacak. Bunların yanında Power Axe, Plasma silahları, Thunder Hammer gibi silahlara daha sonra sahip olacağız. Space Marine yeni bir silahı da barındırıyor. Bu masaüstü oyunlarda yer almayan mayın fırlatan Vengeance Launcher. Space Marine’de ilerledikçe yeni geliştirmeler, silahlar ve yetenekler de açılacak.

Oyun Relic tarafından geliştirilen Phoenix Engine adındaki motor ile hazırlanıyor. Şu zamana kadar yayınlanan videolar ve ekran görüntüleri de gayet iyi bir görsellik veriyor diyebiliriz. Efektler ve animasyonlar da genel olarak güzel duruyordu. Ayrıca ince ayrıntılar da görsellikte bulunacak. Mesela savaşmadan önce zırhımız gayet temizken, çarpışmaktan dolayı zırhın üstünde kan lekeleri bulunacak. Sesler yönünden ise zaten yapımcı elinden gelenin en iyisini yapıyor.
Titus’u daha önce; Robin Hood, Babylon A.D., Sherlock Holmes, Tristan & Isolde, Body of Lies gibi filmlerde rol almış Mark Strong seslendiriyor. Müzikler de oyun için özel olarak hazırlanıyor ki, zaten Warhammer 40,000: Dawn of War serisinin şaheser müziklerini gayet iyi biliyoruz. Çoklu oyuncu modu da bulunacak olan Space Marine bir aksilik olmazsa, eylül ayının ilk haftasında PC, X360 ve PS3 platformlarında boy gösterecek. PC için Steam hesabı da lazım olacak. Sözün özü uzun zamandır üstünde emek sarf edilen harika bir yapım için biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Warhammer 40K’nın savaşlarına hazır olun!
Yorumlar (6)
İyi olacağı kesin.
#21 MK Okuru, 30.06.2011 13:13 starcaft warhammer dan esinlenmiştir bunları çünkü warhammer warcrafttanda starcrafttanda eskidir araştırmadan sallamayalım
bu serinin hastasıyım mutlaka oynanmalı sesler ve hikaye çok güzel oynarken içinde hissediyosunuz kendinizi gerçekten..
Zerg=Tyranid,Protoss=Eldar,Xel'Naga=Old Ones,Terran Marinelerin nerden geldiği zaten belli.
13-14 yaş grubunun SC çakması demesi normaldir çünkü Ultramarines Lejyonunun ve Chapter ının rengi Mavidir Primarch Robute Guilliman'ın lejyonu için seçtiği renktir ve Blizzard Aynı rengi kullanmıştır sadece ama bizim millette araştırma olmadığı için aa SC çakması tabi oldu İmparator öpsin sizi :D
Ama en çok istediğim benim kişisel düşüncem Horus Heresy ile ilgigli tıpkı Ultramarines animasyonunda olduğu gibi bir TV serisi yapmaları ve Horus Heresy Roman Serisini baz almaları. Büyük ekranda Nathaniel Garro veya Garviel Loken'i izlemek güzel olmaz mıydı?